Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 1,4 δις ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024
Έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι
Στα 4,9 δισ. ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1,368 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 964 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 43,422 δισ. ευρώ, από 39,678 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 38,760 εκατ. ευρώ, από 39,000 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023.
- Υπογραφή η Συμφωνία Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
- Μ. Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι επενδύσεις μας σε Παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ στη ΝΑ Ευρώπη μόλις ξεκίνησαν
- Η Eurobank ολοκλήρωσε επιτυχώς την τιμολόγηση του Πράσινου Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €850 εκατ.
