Ανεπαρκής η ενημέρωση για τους σεισμούς από τους σεισμολόγους

Οι ανακοινώσεις των σεισμολόγων φειδωλές, αρκούνται στο μέγεθος του σεισμού και το επίκεντρο του (στοιχεία που έτσι κι αλλιώς τα βρίσκουμε διαδικτυακά και σε σελίδες του εξωτερικού), ουσιαστική πληροφόρηση μηδέν.

Αγαπητό Cretalive,

εδώ και ένα μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα,στην περιοχή που κατοικώ (εντός των ορίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας) σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια των ημερών αλλά και της νύχτας ακούγονται από τη γη υπόκωφα βουητά τα οποία ενίοτε δυναμώνουν με το ξέσπασμα ενός σεισμού.

Οι ανακοινώσεις των σεισμολόγων φειδωλές, αρκούνται στο μέγεθος του σεισμού και το επίκεντρο του (στοιχεία που έτσι κι αλλιώς τα βρίσκουμε διαδικτυακά και σε σελίδες του εξωτερικού), ουσιαστική πληροφόρηση μηδέν. Σίγουρα το φαινόμενο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα όπως ισχυρίζονται και το ερώτημα είναι, μπορούν οι σεισμολόγοι να μας ενημερώσουν επαρκώς για το τι συμβαίνει, πέρα από τις λακωνικές και στη προκειμένη περίπτωση αδιάφορες αναφορές τους;

Αν δεν μπορούν ας το πουν και ας πάψουν οι αντιφάσεις με το να είναι από τη μία καθησυχαστικοί και από την άλλη να μας δίνουν συμβουλές για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.

Ευχαριστώ.

Α.Μ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ