‘’Αντί νεκρολογίας’’ για τον Μετεωρολόγο Γιώργο Κορνάρο

‘’Αντί νεκρολογίας’’ για τον Μετεωρολόγο Γιώργο Κορνάρο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών

Ο Μετεωρολόγος – Μαθηματικός  Γιώργος Κορνάρος, συνάδελφος , συμπατριώτης – Μεσαρίτης και φίλος,  έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 14/1/2021 σε ηλικία 79 ετών στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και ετάφη.  

Ο Γιώργος Κορνάρος ήταν ένας εξαίρετος και ακέραιος άνθρωπος, γεμάτος ευγένεια,  καλοσύνη και ευαισθησία, συμπατριώτης (για εμένα) Μεσαρίτης, που αγαπούσε ιδιαίτερα το χωριό του - το Σίβα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.  Είχε δύο κόρες και ευτύχησε να γίνει και παππούς με τέσσερα εγγόνια.  

Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Γυμνάσιο Πόμπιας, το μοναδικό γυμνάσιο την εποχή εκείνη στη Μεσαρά και σπούδασε στο Μαθηματικό Αθήνας, από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού. 

Προσελήφθη στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία / ΕΜΥ, ως Μετεωρολόγος Α’ Τάξης το 1971, ύστερα από Πανελλήνιο διαγωνισμό και αποφοίτησε στη συνέχεια από τη Μετεωρολογική Σχολή της ΕΜΥ. Εργάστηκε αρχικά ως Μετεωρολόγος – Προγνώστης στην πρόγνωση καιρού και στη συνέχεια υπήρξε από τους πρώτους που ασχολήθηκε με την κλιματολογία και ιδιαίτερα τη στατιστική και τη χρήση των Η/Υ στον τομέα αυτό. 

Η πρώτη δε εφαρμογή με Βάση Δεδομένων με κλιματολογικά στοιχεία της ΕΜΥ (DATCLIM) με το λειτουργικό σύστημα DOS ήταν δημιούργημα του. Δεκαετίες χρησιμοποιούνταν αυτή η εφαρμογή, προκειμένου να χορηγούνται κλιματολογικά / στατιστικά δεδομένα για το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών της ΕΜΥ και για μεγάλες χρονικές περιόδους.    

Ο Γιώργος Κορνάρος ήταν αφοσιωμένος στην εργασία του στην επιστήμη της Μετεωρολογίας και ιδιαίτερα στο επιχειρησιακό κομμάτι της και ολοκλήρωσε τον εργασιακό του βίο στην ΕΜΥ, ασκώντας και τα καθήκοντα του Διευθυντή . 

Συμμετείχε επίσης όλα τα χρόνια στις προσπάθειες και στους αγώνες των εργαζομένων για τον εκσυγχρονισμό της ΕΜΥ και για την αναβάθμιση της για την προσφορά της τελευταίας στην εθνική οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.  Αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέτειρα του και γενικότερα την Κρήτη και συμμετείχε στα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της Κρητικής παροικίας στην Αθήνα, όπου έζησε δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση του έζησε στο Ηράκλειο, από όπου και ‘’έφυγε’’ για το μεγάλο ταξίδι!!!.    

Θα θυμόμαστε πάντα το Γιώργο Κορνάρο για το διακριτό στίγμα που άφησε στο ‘’πέρασμα’’ του από την ΕΜΥ και τη ζωή γενικότερα!!!  

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!!!  

Ελληνικό, 20.01.2021

 

‘Ένας συνάδελφος, συμπατριώτης / Κρητικός / Μεσαρίτης και φίλος 

Νίκος Εμμ. Καραταράκης, DIC, MSc, MBA                                                                                                             
Μετεωρολόγος  - Περιβαλλοντολόγος


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ