Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ενώ οι υποχρεώσεις "τρέχουν"

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ενώ οι υποχρεώσεις "τρέχουν"

Καλησπερα,

Εργάζομαι στο δήμο Ηρακλείου με ανανεώσιμες συμβάσεις μέσω Εσπα τα τελευταία 7 χρόνια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι συνάδελφοι μου και εγώ ( περίπου 84 άτομα) ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας καθώς ο Δήμoς μας αποφασίζει να παρατείνει τις πληρωμές από 1-3 μήνες προφασιζόμενος την μη έγκυρη υπογραφή του επιτρόπου. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η σύμβαση μας έληγε τον Αύγουστο, επομένως η πληρωμή προοριζόταν αρχές Σεπτέμβρη κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι την ώρα που γράφω αυτή την επιστολή.

Σε επικοινωνία με τους υπευθύνους οι απαντήσεις που πήραμε ήταν στην καλύτερη περίπτωση απαράδεκτες και μη συμβατές με την προσπάθεια κοινωνικής ισορροπίας και ενότητας μεταξύ των πολιτών, που ο Δήμος Ηρακλείου έχει ως στόχο. Προφασίστηκαν πως έδωσαν βαρύτητα σε τρέχοντα θέμα , όπως η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή στα λιγοστά (κατ’αυτους) χρηματικά αποθέματα του Δήμου. Αντιλαμβάνομαι πως έχουν πολλά να φέρουν εις πέρας, όμως αυτό δεν μπορεί να παραμερίσει τις ανάγκες τόσο τις δικές μου όσο και των συναδέλφων μου.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν, κάποιοι από εμάς έχουν οικογένεια να ταίσουν ενώ σε κάποιες άλλες οικογένειες που εργάζεται ο ένας εκ των δυο, αυτά τα χρήματα αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων. Πώς γίνεται ένας τρίτος να ιεραρχεί τις δικές μας ανάγκες και κατά πόσο είναι απαραίτητη η έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμενων μας. Σε κάποια πράγματα δεν χωρά η σειρά προτεραιότητας και η ψυχική ισορροπία αποτελεί αδιάρρικτο προσόν για την παραγωγικότητα στον τομέα της εκάστοτε δουλειάς.

Με εκτίμηση

Σ.Θ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ