"Σε κάποια πράγματα δεν χωρά η σειρά προτεραιότητας"

"Σε κάποια πράγματα δεν χωρά η σειρά προτεραιότητας"

Οι υποχρεώσεις τρέχουν, κάποιοι από εμάς έχουν οικογένεια να ταΐσουν ενώ σε κάποιες άλλες οικογένειες που εργάζεται ο ένας εκ των δυο, αυτά τα χρήματα αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων. 

Αγαπητό Cretalive,
 

Εργάζομαι στο δήμο Ηρακλείου με ανανεώσιμες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι συνάδελφοι μου και εγώ ( περίπου 84 άτομα) ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας καθώς ο Δήμος μας αποφασίζει να παρατείνει τις πληρωμές από 1-3 μήνες προφασιζόμενος την μη έγκυρη υπογραφή του επιτρόπου.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η σύμβαση μας έληγε τον Αύγουστο, επομένως η πληρωμή προοριζόταν αρχές Σεπτέμβρη κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι την ώρα που γράφω αυτή την επιστολή. Σε επικοινωνία με τους υπευθύνους οι απαντήσεις που πήραμε ήταν στην καλύτερη περίπτωση απαράδεκτες και μη συμβατές με την προσπάθεια κοινωνικής ισορροπίας και ενότητας μεταξύ των πολιτών, που ο Δήμος Ηρακλείου έχει ως στόχο.


Προφασίστηκαν πως έδωσαν βαρύτητα σε τρέχοντα θέμα, όπως η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή στα λιγοστά (κατ’αυτους) χρηματικά αποθέματα του Δήμου. Αντιλαμβάνομαι πως έχουν πολλά να φέρουν εις πέρας, όμως αυτό δεν μπορεί να παραμερίσει τις ανάγκες τόσο τις δικές μου όσο και των συναδέλφων μου. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, κάποιοι από εμάς έχουν οικογένεια να ταΐσουν ενώ σε κάποιες άλλες οικογένειες που εργάζεται ο ένας εκ των δυο, αυτά τα χρήματα αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων. 


Σε κάποια πράγματα δεν χωρά η σειρά προτεραιότητας και η ψυχική ισορροπία αποτελεί αδιάρρηκτο προσόν για την παραγωγικότητα στον τομέα της εκάστοτε δουλειάς.

Με εκτίμηση
Σ.Θ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ