Από που είσαι; Μην έρθεις ούτε για δοκιμαστικό!

Η χώρα καταγωγής ... κριτήριο για μια θέση εργασίας

Αγαπητό Cretalive,

πριν από λίγο καιρό έκανα αίτηση για μία θέση εργασίας σε γνωστό πολυκατάστημα του Ηρακλείου. Όταν το τηλέφωνό μου χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής με ενημέρωναν για ένα δοκιμαστικό που καλούμουν να κάνω για τη συγκεκριμένη θέση, χάρηκα πολύ!

Η χαρά μου όμως κράτησε λίγο, γιατί για μια στιγμή ξέχασα ότι το κριτήριο για μια δουλειά δεν είναι μόνο η ικανότητά σου... Η γυναίκα, στο τηλέφωνο, ζήτησε διευκρινίσεις για το ονοματεπώνυμό μου. Μάλλον γιατί δεν της φάνηκε ... πολύ ελληνικό. Πράγματι δεν είναι και δεν το έκρυψα. Της είπα ότι είμαι από την Αλβανία.

Πάει και το δοκιμαστικό, πάει και η ελπίδα να πάρω τη δουλειά... "Καλά, μην έρθετε για δοκιμαστικό. Θα σας ενημερώσουμε ... αν είναι" - μου απάντησε και εκεί έληξε η συνομιλία μας.

Ξέρω καλά πως δεν μπορώ να αλλάξω μέσα σε μια στιγμή τη νοοτροπία και την αντίληψη μιας ολόκληρης κοινωνίας, όμως ήλπιζα ότι σε μια χώρα που έχει βιώσει τον ξεριζωμό και τον βιώνει και σήμερα, λόγω της κρίσης, οι παρωπίδες θα έδιναν τη θέση τους, σιγά σιγά, σε ανοιχτά μυαλά...

Μ.Λ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ