Αποχαιρετώντας τον ποιητή Κώστα Γ. Παπαγεωργίου

Αποχαιρετώντας τον ποιητή Κώστα Γ. Παπαγεωργίου

Yπήρξε για 11 χρόνια (2000 - 2010) πολύτιμος συνεργάτης του πρώην Δήμου Μαλίων στη διοργάνωση της διημερίδας “Κρασανός Κύκλος”

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/5) στην Αθήνα σε ηλικία 76 ετών ο ποιητής Κώστας Γ. Παπαγεωργίου. Σπούδασε νομικά και φιλολογία και στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή “Ποιήματα” το 1966. Εργάσθηκε ως δικηγόρος για 16 χρόνια (1972-1978) και στη συνέχεια ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη λογοτεχνία. Υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία και την κριτική μελέτη λογοτεχνίας και διηύθυνε το περιοδικό “Τα Ποιητικά”. Εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία ως σύμβουλος σε θέματα λογοτεχνίας και ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και εκδηλώσεων στο Τρίτο Πρόγραμμα. Παράλληλα εργάσθηκε ως καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών διδάσκοντας Ιστορία Θεάτρου και Λογοτεχνίας. Από το 1982 έως και το 1998 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό “Γράμματα και Τέχνες”.

Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου υπήρξε για 11 χρόνια (2000 - 2010) πολύτιμος συνεργάτης του πρώην Δήμου Μαλίων στη διοργάνωση της διημερίδας “Κρασανός Κύκλος”, προσφέροντας ευφρόσυνα και ανιδιοτελώς σπουδαίες υπηρεσίες. Πολυβραβευμένοι ποιητές, συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας, άνθρωποι του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου, φιλοξενήθηκαν στη διημερίδα αυτή, που ορισμένες φορές μεταδόθηκε ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πνευματική δράση του Δήμου αφήνοντας “ένα παράθυρο ανοικτό στη λιακάδα”.

Αποχαιρετώντας με οδύνη τον Κώστα Γ. Παπαγεωργίου στην αιωνιότητα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στον τόπο μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Κώστας Χ. Λαγουδάκης

Πρώην Δήμαρχος Μαλίων
Δείτε επίσης:

Πέθανε ο ποιητής Κώστας Παπαγεωργίου


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ