Διετής η ταλαιπωρία για τον κάδο των απορριμμάτων μπροστά από τη γκαρσονιέρα

Διετής η ταλαιπωρία για τον κάδο των απορριμμάτων μπροστά από τη γκαρσονιέρα

Το διαμέρισμα δεν μπορεί να κατοικηθεί...

Αγαπητό cretalive,

H παραπάνω φωτογραφία είναι από το κέντρο του Ηρακλείου στη διασταύρωση των οδών Ταξιάρχου Μαρκοπούλου-Εμμαν.Τομπάζη και Ξωπατέρα απέναντι από το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Η Ταξιάρχου Μαρκοπούλου οδηγεί προς την πλατεία Αγίου Μηνά. Ο κάδος απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου τοποθετήθηκε, κλείνοντας σχεδόν το παράθυρο του λουτρού μιας γκαρσονιέρας και πάνω από τον κάδο βρίσκεται η τζαμαρία-βιτρίνα ενός καταστήματος. Θεωρώ ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου μετά από έρευνα και συνυπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά, θεώρησε σκόπιμο να αχρηστεύσει μια γκαρσονιέρα, να κρύψει πόρτα και βιτρίνα καταστήματος θεωρώντας ότι εξυπηρετεί τους δημότες.

Λόγω του κλεισίματος από τον κάδο του παραθύρου του λουτρού είναι αδύνατον να ενοικιασθεί η γκαρσονιέρα αλλά ούτε να χρησιμοποιηθεί από τον γιό μου. Αλλά και το κατάστημα πλήττεται αφού ο όγκος των  σκουπιδιών ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα υψώνεται πάνω από τον κάδο σε επαφή με την τζαμαρία και αποκλείοντας εντελώς το παράθυρο του λουτρού. Και τα τρωκτικά να περιφέρονται …

Θυμίζω ότι προ δύο ετών τοποθετήθηκε από του περίοικους παρανόμως κάδος στην οδό Ξωπατέρα δίπλα στα παράθυρα του κεντρικού δωματίου της γκαρσονιέρας και κατά δήλωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου αυτό έγινε παρανόμως. Χρειάστηκε να περάσουν 3 μήνες αναφορών και αιτήσεων μέχρι να απομακρυνθεί ο κάδος εκείνος με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας. Πάρα ταύτα οι περίοικοι με δική τους πρωτοβουλία μετέφεραν ξανά τον κάδο και όταν απομακρύνθηκε οριστικά από τον Δήμο εξακολουθούσαν να τοποθετούν σκουπίδια στο χώρο αυτό. 

Κάδος

 Τώρα με παρότρυνση κάποιων ή ακόμα χειρότερα με απόφαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου τοποθετήθηκε κάδος σε άλλο σημείο του ίδιου καταστήματος και της ίδιας γκαρσονιέρας. Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου και εν προκειμένω άγνωστοι οι παρακινούντες το δήμο για ανήκουστες αποφάσεις. 

Προτού δημοσιοποιήσω τη διαμαρτυρία αυτή απευθύνθηκα στην Υπηρεσία  Καθαριότητας. Αυτή μου υπέδειξε να απευθυνθώ στο γραφείο του Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου. Η απάντηση που πήρα ήταν να υποβάλω σχετική αίτηση. Η δική μου ανταπάντηση ήταν ότι προ δύο περίπου ετών σε σχετική αίτηση για απομάκρυνση του κάδου από το παράθυρο της γκαρσονιέρας όντως  ο κάδος απομακρύνθηκε. Τώρα έρχεται ο Δήμος  και επανατοποθετεί τον κάδο στο άλλο παράθυρο της γκαρσονιέρας. Συμπεραίνω ότι ο Δήμος έβαλε στόχο να προβιβάσει την γκαρσονιέρα και το κατάστημά μου σε υποδοχέα των σκουπιδιών της γειτονιάς ! Ας με προστατεύσει κάποιος από αυτή την αναβάθμιση.

Σας πληροφορώ επίσης ότι στη γειτονιά που διαμένω, στη Θέρισο , οι κοντινότεροι κάδοι βρίσκονται σε απόσταση 400 μέτρων από την κατοικία μου και ουδείς εκ των περιοίκων διαμαρτύρεται για αυτό.

Επιφυλάσσομαι για όλες τις  νόμιμες ενέργειες εφόσον συνεχιστεί η αχρήστευση της περιουσίας μου από την προστασία του Δήμου! 

Με εκτίμηση

Κ.Μ.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ