"Εγώ κόβω βόλτες για να βρω πάρκινγκ και αυτές των μόνιμων κατοίκων είναι άδειες!"

"Εγώ κόβω βόλτες για να βρω πάρκινγκ και αυτές των μόνιμων κατοίκων είναι άδειες!"

Η καθημερινότητα ενός επαγγελματία του Ηρακλείου

Αγαπητό Cretalive,

είμαι τακτικός επισκέπτης του ιστοτόπου σας και μάλιστα τον έχω συστήσει, σε πολλούς γνωστούς μου στην αλλοδαπή!! Αυτό που σας γράφω τώρα, ήθελα να το γράψω από τότε που ίσχυσε αυτή η απαράδεκτη μεταχείριση των μονίμων κατοίκων του κέντρου σε σχέση αφενός με τους επαγγελματίες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς κ.λ.π) και αφετέρου με τους κατοίκους των άλλων προαστίων (Πόρος,Πστέλες, Μασταμπάς, Θέσισσος, Ατσαλένιο, Καμίνια κ.λ.π)

Εμένα εκείνο, που με βασανίζει στην κυριολεξία είναι το κέντρο. Διατηρώ γραφείο από 39ετίας στην οδό Παπαλεξάνδρου αρ. 16, στο οποίο βρίσκομαι από τις 09.00΄ έως τις 02.00' μετά τα μεσάνυχτα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η δουλειά μου απαιτεί να πηγαίνω στο γραφείο, να φεύγω, να ξαναεπιστρέφω, να ξαναφεύγω κ.λ.π . Αυτό γίνεται για 5 ημέρες σίγουρα, την εβδομάδα. Τις δε άλλες 2 μέρες γίνεται άπαξ, δηλαδή έρχομαι στο γραφείο το πρωί και φεύγω μετά τις 02.00' τα μεσάνυχτα!!!!

Καθώς λοιπόν έρχομαι το πρωί στο γραφείο μου και ψάχνω να βρω μια θέση αυτοκινήτου μου, (που είναι μικρού όγκου) βλέπω τις περισσότερες θέσεις με την μπλε διαγράμμιση, άδειες!!! Και αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι του κέντρου φεύγουν, το πρωί, για τις δουλειές τους με τα αυτοκίνητά τους και ως εκ τούτου οι θέσεις παραμένουν κενές, μέχρι τις 16.00' το απόγευμα!!!!! Και καταλαβαίνετε την ψυχολογία μου, να διέρχομαι τις άδειες θέσεις με την μπλε διαγράμμιση και εγώ να κάνω βόλτες μήπως κάποιος επισκέπτης του κέντρου, ή τουρίστας , αδειάσει κάποια θέση!!!!!

Και στη θέση βέβαια αυτή, βρίσκονται πολλοί σαν και μένα, γιατί συναντιόμαστε κάθε πρωί καθώς ψάχνουμε τη "χρυσή" θέση. Καταλαβαίνετε με τί ψυχολογία ξεκινάμε κάθε μέρα τ ο μεροκάματο. Και να βλέπεις από την άλλη τους "στρατηγούς" της Δημοτικής Αστυνομίας να "γράφουν", "τοις κείνου (κ. Παττακού) ρήμασι εκτελεστές".

Καλά, ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα ο αρμόδιος κ. Παττακός, περιμένει να γεμίσει τα ταμεία του Δήμου από τις "καταραμένες" κλήσεις; Πάντως να είσαστε σίγουροι, κύριοι του Δήμου, ότι κάποια στιγμή, η πίεση των χαλεπών ημερών, που διάγουμε, θα ξεσπάσει πάνω σε κανένα από αυτούς τους "στρατηγούς".

Και θα είσαστε εσείς οι ηθικοί αυτουργοί!!! Κύριε Πατακέ, υπάρχει μια ειδική θέση στάθμευσης επί της οδού Χατζηδάκη, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του περίεργου νεόδμητου κτιρίου του ΕΟΤ, βόρεια του Αρχαιολογικού Μουσείου. Αλήθεια με ποια δικαιολογία δόθηκε αυτή θέση. Μήπως για κάποιο αργοπορημένο καρεκλοκένταυρο??? Και με ποια προσόντα; Προτείνω τα όποια "δικαιώματα" -ή- μάλλον "ευεργετήματα" να τα έχουν οι "πατροίκιοι" του κέντρου μετά τις 17.00'.

Επίσης κ. Πατακέ, όταν σας καλούν , ως υπηρεσία, τα απογεύματα από τα Καμίνια, γιατί οι θαμώνες ενός καφενείου διπλο-τριπλο-παρκάρουν, να απαντάτε στο τηλέφωνο, πόσον μάλλον όταν απαντάτε και λέει ο αρμόδιος υπάλληλος σας, ότι θα επιληφθεί του θέματος, ερχόμενος από εκεί, όμως πότε δεν έρχεται!!!!!

Αλλά θα επανέλθω......

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γ.Ν.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ