Εντείνεται η ανησυχία των γονέων για τις αίθουσες της προσχολικής αγωγής

Εντείνεται η ανησυχία των γονέων για τις αίθουσες της προσχολικής αγωγής

Οι λυόμενες κατασκευές θα είναι έτοιμες αρκετές ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους

Αγαπητό cretalive,

Είμαστε γονείς τετράχρονων  παιδιών αγανακτισμένοι και σε απόγνωση. 
Σε αυτή  την εποχή μαζί με το άγχος του κορωνοϊού μας έχει προστεθεί και το άγχος της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία , που είναι να εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος στο δήμο του Ηρακλείου, χωρίς να έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και εγκαταστάσεις

Καλούμαστε να πάμε τα παιδάκια μας "υποχρεωτικά"σε εγκαταστάσεις ακατάλληλες ,σε τάξεις δημοτικών ή λυόμενες κατασκευές που θα είναι έτοιμες  σε 45 μέρες, με ακατάλληλους ή ανύπαρκτους αύλιους χώρους,χωρίς ούτε καν τις κατάλληλες τουαλέτες,ή στην καλύτερη περίπτωση  κάποια από τα παιδάκια μας θα στοιβαχτούν  σε νηπιαγωγεία, πολύ μακρυά  από το σπίτι  μας, υπεράριθμα μαζί με 27 άλλα  παιδάκια επιβαρύνοντας και τα νήπια. Και όλα αυτά σε καιρό κορωνοϊού που αντί να μειώνεται ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη ..αυξήθηκε .

Αν είναι δυνατό αυτές οι ψυχούλες να πληρώσουν τις αδυναμίες του συστήματος και να είναι μπαλάκι μεταξύ Δήμου και κυβέρνησης. 

Αρνούμαστε να ξεκινήσει το ταξίδι τις εκπαίδευσης για τα παιδάκια μας κάτω από αυτές τις συνθήκες και θα κρατήσουμε τα παιδιά μας στα σπίτια μας .

Δώστε μας την δυνατότητα να έχουμε το δικαίωμα και την επιλογή να μπορούμε να στείλουμε τα παιδάκια μας και σε παιδικούς σταθμούς".

Μ.Π.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ