Εθελοντές κτηνίατροι κατηγορούνται ότι έστησαν «παράνομο κτηνιατρείο»

Εθελοντές κτηνίατροι κατηγορούνται ότι έστησαν «παράνομο κτηνιατρείο»

Οι εθελοντές αυτοί προσφέρουν σημαντική βοήθεια και ανακούφιση σε όλους εμάς  τους φιλόζωους της Μεσαράς

Αγαπητό cretalive,

με μεγάλη αγανάκτηση παρακολούθησα την προηγούμενη Τετάρτη την σύλληψη από την αστυνομία των εθελοντών κτηνιάτρων που είχαν έρθει στην Μεσαρά για να κάνουν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα. Η κατηγορία ήταν ότι δεν είχαν την σχετική άδεια.

 Σίγουρα δεν μπορώ να αμφισβητήσω  κατηγορία αυτή, όπως και το ότι οι συνθήκες  που γινόταν οι στειρώσεις δεν ήταν οι ιδανικές  (στο κτίριο ενός παλιού δημοτικού σχολείου). Αυτό όμως που μπορώ να πω σίγουρα είναι  ότι οι εθελοντές αυτοί προσφέρουν σημαντική βοήθεια και ανακούφιση σε όλους εμάς  τους φιλόζωους της Μεσαράς, που βλέπουμε τα αδέσποτα συνεχώς να αυξάνονται, χωρίς να έχουν καμία προστασία και φροντίδα από κάποια δημόσια αρχή.

Διαμένω τα τελευταία χρόνια σε ένα χωριό της Μεσαράς και φροντίζω καθημερινά πάνω από τριάντα γατιά που έρχονται στην αυλή μου. Από αυτά πάνω από είκοσι έχουν στειρωθεί από τους εθελοντές αυτούς εντελώς δωρεάν  και χωρίς να έχει προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα στην υγεία τους. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι η καταγγελία αυτή έγινε από την Ζωόφιλη Δράση, μια ζωοφιλική οργάνωση, που  θα έπρεπε να στηρίζει τέτοιες εθελοντικές δράσεις  που έχουν ως στόχο το περιορισμό των αδέσποτων ζώων, καθώς  είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς της οργάνωσης αυτής. 

Αναρωτιέμαι ακόμα που είναι οι δήμοι της περιοχής ( Γόρτυνας και Φαιστού), καθώς θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν τέτοιες εθελοντικές προσφορές  και να ξεκινήσουν προγράμματα  στειρώσεων, αξιοποιώντας και τα σχετικά κονδύλια που ο κάθε δήμος διαθέτει.  

Πιστεύω ότι εκφράζω την αγωνία των περισσότερων φιλόζωων της περιοχής για το τι θα γίνει στο μέλλον όταν τέτοιες εθελοντικές προσφορές αντί να αξιοποιούνται, διώκονται με τελικό θύμα τα αδέσποτα ζώα που συνεχώς θα αυξάνονται.      

Καρούση Γιάννα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ