"Φτάνει πια, έως εδώ!"

"Φτάνει πια, έως εδώ!"

Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νεαρών ανθρώπων και έχω την εντύπωση ότι το περνάμε έτσι.

Αγαπητό Cretalive,

Με πνίγει το κρίμα.. Εδώ μιλάμε για ζητήματα ζωής και θανάτου.. Δεν υπάρχει πιο σοβαρό θέμα..

Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νεαρών ανθρώπων και έχω την εντύπωση ότι το περνάμε έτσι.. Όπως όλα τα άλλα.. Χωρίς να το σπουδαιολογούμε.. Φτάνει πια ως εδώ..

Ποιος είσαι εσύ κύριε που οδηγάς και έχεις τέρμα τη μουσική μέσα σε κατοικημένες περιοχές;Ποιος σου έχει δώσει το δικαίωμα να το κάνεις αυτό;Ποιος είσαι εσύ κύριε που τρέχεις τόσο πολύ μέσα σε κατοικημένες περιοχές αλλά και γενικά..;Ποιος είσαι εσύ που περνάς τα στοπ χωρίς ούτε καν να τα κοιτάξεις;; Δε γνωρίζεις Ότι έχει προτεραιότητα ο άλλος;; τι περιμένεις να σταματήσει αυτός και να περάσεις εσυ;; Ποιος είσαι εσύ που περνάς στο κόκκινο φανάρι σα να μη συμβαίνει τίποτα; Περιμένεις να σταματάει ο άλλος που έχει πράσινο;; Ποιος είσαι εσύ που παρκάρεις στη μέση του δρόμου και εμποδίζεις εμένα να περάσω αναγκάζοντας με να  να περιμένω ή να κορνάρω αλλεπάλληλα να ενοχλώ τους γύρω μου ,ή να μπω στο αντίθετο ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό μου και τους άλλους; Σου ειπέ κάνενας ότι εγώ θέλω να το κάνω αυτό; Δεν θέλω ΡΕ.. Θέλω να οδηγάω σαν τον άνθρωπο. Ποιος είσαι εσύ που κάνεις προσπέραση οπουδήποτε περνώντας τις διαχωριστικές γραμμές και βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και ξαφνικά σε βλέπω μπροστά μου να έρχεσαι κατά πάνω μου;;; Που βιάζεσαι τόσο πολύ να πας;; Αν εσύ έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό τότε το έχουν όλοι.. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν όλοι μπαίναμε στο αντίθετο ρεύμα όπως μπαίνεις εσύ όποτε θέλαμε;; Ποιος είσαι εσύ που οδηγάς χωρίς δίπλωμα οδήγησης;; Και ποιος σου αγόρασε το όχημα αυτό;; Και ποιος επιχειρηματίας σε βάζει και δουλεύεις κιόλας στην επιχείρηση του χωρίς να έχεις δίπλωμα;; Ποιός είσαι εσύ που οδηγείς μεθυσμένος;;Και άλλα πάρα πολλά… Όλες αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν την παιδεία που «δεν» έχουμε..

Και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα τραγικά γεγονότα που βλέπουμε κάθε μέρα στον τόπο μας…
Η πολιτεία τι κάνει γι’ αυτό;η οικογένειά του κάθε νεαρού τι κάνει γι’ αυτό;ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι τι κάνουμε γιαυτό;;;
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Δεν κάνουμε..
ΑΠΑΙΤΩ από τη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ..Δε ζητώ… Να πάρει μέτρα εδώ και τώρα…
Και για να μην παρεξηγηθώ (όχι ότι με νοιάζει).. Εφαρμόστε τα.. πρώτα σε μένα και μετά στους άλλους..

Εντατικός έλεγχος στα μηχανάκια στις Κατοικημένες περιοχές.. Αυστηρότατες χρηματικές ποινές σε όποιον υπερβαίνει αυτούς τους κανόνες.. Κατάσχεση και του οχήματος όταν η παράβαση είναι σοβαρή.. μεγάλο Χρηματικό πρόστιμο στους γονείς που επιτρέπουν.. και αγοράζουν μηχανάκια στα παιδιά τους, που είναι ανήλικα και χωρίς δίπλωμα… Και δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής τύπου (112), Για άμεση καταγγελία από τους πολίτες όταν διαπιστώνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές….

Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τις  ζωές μας.. Κάντε το τώρα.. Με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και αν έχετε λίγη τσίπα να το ψηφίσετε όλοι.. Όποιος δεν το ψηφίσει.. Να τον έχουμε υπόψη μας..

Και επειδή με ενδιαφέρει ο τόπος μου πιο πολύ από τους άλλους.. Να παρέμβει ο Περιφερειάρχης τώρα αμέσως.. Και όλοι οι δήμαρχοι μαζί.. Να το θέσουν θέμα άμεσα..

Με εκτίμηση
Π. K

 

 

Δείτε επίσης:

Το κράνος δεν έσωσε τον άτυχο Γιώργο!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

 

Φωτογραφία αρχείου 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ