Χωρίς κάδο ανακύκλωσης οι Κάτω Αρχάνες

Χωρίς κάδο ανακύκλωσης οι Κάτω Αρχάνες

Προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζουν πολίτες και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιλυθεί - Ιδιώτης παίρνει τους κάδους στην αυλή του!

Αγαπητό Cretalive,

Όντες πλέον μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή των Αρχανών, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση η οποία δεν έχει προηγούμενο. Στον κεντρικό δρόμο και συγκεκριμένα στις Κάτω Αρχάνες, υπάρχουν αρκετοί κάδοι σκουπιδιών για να εξυπηρετούν όλους τους κατοίκους. Μετά λύπης μας δεν αντικρίσαμε κανένα κάδο ανακύκλωσης σε κοντινή απόσταση και φανατικοί της ανακύκλωσης, κουβαλούσαμε τα ανακυκλώσιμα με τα πόδια ως κεντρικά σημεία (προς τις Πάνω Αρχάνες), προκειμένου να συνεχίσουμε αυτήν την συνήθεια, η οποία είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον μας.

Ενημερώσαμε τον Δήμο για αυτό και γραπτώς αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Το παράξενο δεν είναι αυτό όμως.

Απέναντι απο το σπίτι μας, σημείο όπου υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών στο πεζοδρόμιο και συγκεκριμένα δύο, συμπολίτης - γείτονας, κάθε που αδειάζουν απο την καθαριότητα τους κάδους, τους παίρνει μέσα στο σπίτι του, στην αυλή του και όταν γεμίσουν με κλαδιά - σκουπίδια κλπ δικά του και της οικογένειας του, την ημέρα που οι υπάλληλοι της καθαριότητας αδειάζουν τους κάδους, εκείνος τους παίρνει μέσα ξανά.

Αποτέλεσμα να πρέπει να κουβαλάμε τα σκουπίδια με τα πόδια σε κεντρικά σημεία πολύ μακριά από εκεί που μένουμε και που υπάρχει κάδος αλλά φαίνεται να χρησιμοποιείται σε αποκλειστική ιδιωτική χρήση. Απευθύνθηκα πολλάκις τόσο τηλεφωνικά, όσο και γραπτά στον Δήμο, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν έκανε τίποτα για την συγκεκριμένη κατάσταση.

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ειδικά σε απλά καθημερινά ζητήματα. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, οι κάδοι σκουπιδιών οι οποίοι είναι για όλους, να κρατούνται στα σπίτια για αποκλειστική ιδιωτική χρήση, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιοι τους κρατούν σπίτι τους, και ο αρμόδιος Δήμος να αδιαφορεί. Ευελπιστώ με αυτό το μήνυμα να μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ