Η προκήρυξη για την ΟΠΠΙ, οι πίνακες αποτελεσμάτων και η αναμονή

"Σήμερα, μετά απο τόσες μήνες αναμονής δυστυχώς βρισκόμαστε στην ίδια αβέβαιη θέση"

Αγαπητό Cretalive, 

Πριν 17 μήνες η κυβέρνηση με τον νόμο 4777/2021 αποφάσισε να λάβει μέτρα για την Προστασία των Πανεπιστημίων από κάθε μορφή ανομίας , που ήταν πάγιο αίτημα τις κοινωνίας μας, πλην όμως καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τολμούσε να πράξει. Ένα μέτρο ήταν και η δημιουργία Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).
Σύμφωνα με τον ανωτέρω νομο οι θέσεις για την στελέχωση των ΟΠΠΙ ορίστηκαν σε χίλιες τριάντα τρεις (1033). Προς έκπληξη όλων, όταν εκδόθηκε η προκήρυξη τον Μάιο του 2021 , οι θεσεις είχαν συρρικνωθεί σε μόλις 400. Από τον Ιούλιο που εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για την κύρωση των οριστικών πινάκων , με αποτελεσμα οι υποψήφιοι να μην γνωρίζουν τι μέλλει γενεσθαι.

Έπειτα από πιέσεις καθώς και επιστολές που αποστείλαμε στον Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη, και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Οκτώβριο  εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα. Στην πρώτη επιστολή προς τον κύριο Πρωθυπουργό και τον κύριο Υπουργό Προστασιας του Πολιτη, για το τι προτίθενται να πράξουν με τους υπόλοιπους 600 (ο αριθμός που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επάνδρωση των 1033 θέσεων βάσει του ανωτέρου νόμου ) η απάντηση ήταν μια πιστη αντιγραφή της προκήρυξης. Σε έτερη επιστολή δεν μας δόθηκε καμία απάντηση .

Σήμερα, μετά απο τόσες μήνες αναμονής δυστυχώς βρισκόμαστε στην ίδια αβέβαιη θέση, άλλοι έχοντας  ολοκληρώσει τον κύκλο των εξετάσεων που απαιτούνται από την προκήρυξη και άλλοι αναμένοντας την πρόσκληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ολοκληρώνοντας, θα επιθυμούσαμε μια σαφή απάντηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργού προστασίας του πολίτη εάν σκοπεύουν να αξιοποιήσουν η όχι τους υπόλοιπους 600!


Α.Κ.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ