Ιερείς μεγαλείο...

Newsroom
Newsroom

Δεν είναι μόνον οι απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, αυτές τις μέρες... Είναι και η άλλη πλευρά

Αγαπητό Cretalive,

Στον αντίποδα των απαράδεκτων και προκλητικών για την κοινωνία μας δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης, ενός "ιεράρχη" με απόψεις και συμπεριφορά που ξενίζουν και θέλω να πιστεύω, κατακρίνονται από σύσσωμη την Εκκλησία μας, θα ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τη συνάντησή μου με έναν κληρικό, στολίδι για τον τόπο του, έναν άνθρωπο για τον οποίον η Εκκλησία μας οφείλει να είναι υπερήφανη.

Τόπος: Άγιοι Δέκα, Μεσσαρά, Δήμος Γόρτυνας.

Στον κεντρικό ναό του χωριού, μια θλιβερή και σεμνή τελετή, για την απώλεια μιας σπουδαίας μορφής και γυναίκας της περιοχής.

Πατήρ Αντώνιος, ο διενεργήσας τη θεία λειτουργία.

Θα έλεγε κανείς, μια τυπική νεκρώσιμος ακολουθία, από έναν τυπικό ιερέα.

Μέχρι που άνοιξε το στόμα του, εκφωνώντας τον επικήδειο προς τιμήν της νεκρής.

Φωνή ήρεμη μα και στεντόρεια. Λόγος μεστός, να ξεχειλίζει από γλωσσικά διαμάντια, ροή ασταμάτητη χωρίς χειρόγραφα να βοηθούν, μορφή καθηλωτική που σε έκανε να μην ξεκολλάς τα μάτια από πάνω της, μορφή που επέβαλε την κατάνυξη, παρουσία που δέσποζε μέσα σε μια απόλυτη νεκρική σιγή, ασυνήθιστη για τους θορυβώδεις ναούς μας.

Απέφυγε το κήρυγμα, έδωσε πιο πολύ μια κατάθεση ψυχής, όπως είμαι σίγουρος ότι κάνει σε όλες τις θείες λειτουργίες που διενεργεί.

Με απολογητικό, άλλα και συνάμα έξυπνο τρόπο, ζήτησε τη συγγνώμη του ποιμνίου του για την προσβολή που δέχθηκε από τον γνωστό Μητροπολίτη, διαχωρίζοντας αυτούς που "αναγκαστικά ανήκουν στους κόλπους της Εκκλησίας" από αυτούς που πραγματικά την υπηρετούν.

Μεγαλείο ο άνθρωπος σας λέω.

Μεγάλη τιμή της Εκκλησίας να διαθέτει τέτοιους λειτουργούς.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ηλίας Αθανασάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ