"Κάπως έτσι γίνονται τα δυστυχήματα"

"Κάπως έτσι γίνονται τα δυστυχήματα"

Σοβαρευτείτε όσοι οδηγείτε γιατί αποτελείτε Δημόσιο Κίνδυνο!

Αγαπητό Cretalive,
 
Απόγευμα Πέμπτης και με το αυτοκίνητο γυρνάμε σπίτι. Ανεβαίνουμε την Παπανδρέου (πρώην Ακαδημίας) και λίγο μετά τα φανάρια της πλατείας Νικαίας γινόμαστε μάρτυρες ενός τυχερού τυχαίου συμβάντος, από αυτά που κάποιες φορές δεν έχουν θετική κατάληξη.
Μπροστά μας προπορεύεται ένα αμάξι και πιο μπροστά ένα μικρό φορτηγάκι κόκκινου χρώματος. Ξαφνικά διακρίνω (κυρίως λόγο θορύβου) πολύ πιο πίσω μου μια μηχανή χαμηλού κυβισμού (125cc) με αναβάτες δυο πολύ νεαρά παιδιά (οδηγός ένα αγόρι και αναβάτης μια κοπελίτσα), να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και να προσπερνούν διαδοχικά από αριστερά τα οχήματα. Για κράνος ούτε λόγος. Κανένα από τα δύο παιδιά δε φορούσε κράνος. Προσπερνούν και εμένα και το μπροστινό αμάξι και όταν φτάνουν στο προπορευόμενο κόκκινο φορτηγάκι ο οδηγός του κόκκινου οχήματος στρίβει απότομα αριστερά σε παράδρομο (χωρίς να έχει ανάψει φλας).
 
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ!
 
Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή και σε εκείνο το σημείο μάλλον έγινε κάποιο θαύμα. Αφού ευτυχώς αντί για σύγκρουση, ο πιτσιρικάς έκανε μια μανούβρα και καβάλησε το πεζοδρόμιο ανεβαίνοντας την μπάρα αναπήρων και σταμάτησε πάνω στο πεζοδρόμιο καμία εικοσαριά μέτρα πιο μετά. Και ο οδηγός του κόκκινου οχήματος ίσως στιγμιαία μείωσε ταχύτητα (φάνηκε σαν να άφησε το πόδι του απο το γκάζι, οχι να πατάει φρένο) και έτσι δε θρηνούμε τώρα θύματα. Όμως, ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ!
 
Ποιος φταίει;
- τα πιτσιρίκια που δε φοράνε κράνος;
- τα πιτσιρίκια που τρέχουν στο δρόμο σαν να τρέχουν σε αγώνες ταχύτητας;
- τα πιτσιρίκια που προσπερνούν σε σημείο που δεν επιτρέπονται οι προσπεράσεις;
- τα πιτσιρίκια που παρόλο που προσπερνούν παράνομα δεν έχουν ανάψει σηματοδότη για την προσπέραση (προσπεράσεις βασικά...);
- ο οδηγάρας με το κόκκινο φορτηγάκι που έστριψε χωρίς να ανάψει σηματοδότη;
- ο οδηγάρας με το κόκκινο φορτηγάκι που έστριψε χωρίς να ελέγξει τον καθρέφτη του πρώτα;
- ο οδηγάρας με το κόκκινο φορτηγάκι που παρόλο που έγινε ότι έγινε δεν σταμάτησε να δει την εξέλιξη του συμβάντος αλλά συνέχισε την πορεία του στον παράδρομο σαν να μην συνέβη τίποτα;
Δεν μετράω ποιος έκανε τα περισσότερα λάθη. Δεν θα βγάλω νικητή και χαμένο. Μετράω ηλίθιους στο δρόμο, όπως καθημερινά βλέπουμε και αυτό ειναι ένα συμβάν που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για όλους.
 
Τι θα γινόταν αν...;
- Τι θα γινόταν αν στο πεζοδρόμιο υπήρχαν πεζοί;
- Τι θα γινόταν αν η μπάρα αναπήρων ήταν μπλοκαρισμένη με παράνομα παρκαρισμένο όχημα (που συνήθως το συναντάμε στο Ηράκλειο παντού αυτό);
- Τι θα γινόταν αν ο οδηγάρας με το κόκκινο φορτηγάκι δεν ελάττωνε έστω και λίγο ταχύτητα;
- Τι θα γινόταν αν ο πιτσιρικάς δεν ήταν τόσο κωλόφαρδος με τον ελιγμό που έκανε και έχανε την ισορροπία του;
Η
απάντηση είναι μια: ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ! και έτσι θα διαβάζαμε για άλλο ένα δυστύχημα στους δρόμους του Ηρακλείου και θα αναθεματίζαμε φορείς, αρχές και θεούς.
 
Σοβαρευτείτε όσοι οδηγείτε γιατί αποτελείτε Δημόσιο Κίνδυνο! Θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα. Ελπίζω τουλάχιστον ένας απο τους τρεις εμπλεκόμενους στο συμβάν να έβαλε μυαλό.
 
ΜΚ
 
φωτογραφία αρχείου
 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ