Κάποτε ήταν γήπεδο, πλέον ... παράνομη χωματερή!

Newsroom
Newsroom

Σωροί μπαζών και σκουπιδιών

Αγαπητό Cretalive,

Το πρώην γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Πελαγίας, ιδιοκτησίας της μονής Σαββατιανών και όχι του δήμου όπως και η ομώνυμη εκκλησία, αφού εγκαταλείφθηκε και βανδαλίστηκε, μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια και σε παράνομη χωματερή.

Αφότου κατασκευάστηκε και λειτούργησε το parking της Αγίας Πελαγίας και το δημοτικό σχολείο στο μεγάλο αγροτεμάχιο στην είσοδο του τουριστικού θέρετρου οι κάδοι απορριμμάτων μοιραία πλέον δεν είχαν θέση εκεί καθότι υποβάθμιζαν την συνολική εικόνα. Μεταφέρθηκαν λοιπόν έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, σε μία αναπτυσσόμενη οικιστικά περιοχή, όπου πέραν των απορριμμάτων σε σακούλες "μπορεί" ο οποιοσδήποτε θέλει να έρθει και να ξεφορτώσει ότι είδους μπάζα επιθυμεί χωρίς κάποιο μέτρο και περιορισμό.

Αποτέλεσμα αυτού ο χώρος εκεί να έχει μετατραπεί πλέον σε μία χωματερή μπαζών που εξυπηρετεί σε εποχιακή βάση τις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων της περιοχής όσον αφορά την περίοδο χειμώνα-άνοιξης και σε έναν χωρίς όρια σκουπιδότοπο την τουριστική περίοδο που δεν διαρκεί απλά 3 μήνες.

Σωροί μπαζών και σκουπιδιών που μένουν εκεί για μέρες με σχισμένες και τρύπιες σακούλες όπου στάζουν και τα ζουμιά κυλάνε στον δρόμο, κάθε λογής χαρτικά που τα παίρνει ο άνεμος και έχουν γεμίσει τα διπλανά χωράφια και τις άκρες του δρόμου, μύγες, δυσοσμία και όλα αυτά δίπλα σε κατοικίες, δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας του 13ου αι. που σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως και να αποτελούσε πόλο τουριστικής έλξης και το καλύτερο για το τέλος...δίπλα σε παντελώς άδειους κάδους.

Παρεμβάσεις σε τοπικά ραδιόφωνα με λόγια του αέρα από αντιδημάρχους καθαριότητας, απουσία κάθε δημοτικής και αστυνομικής αρχής για επιβολή προστίμων και ένα χρόνιο πρόβλημα στο οποίο οι πάντες εθελοτυφλούν και κωφεύουν.

Ένας τόπος πάει μπροστά σε κάθε τομέα και δη όσον αφορά την οικονομία του τουρισμού μόνο όταν υπάρχει σεβασμός και αγάπη γι' αυτόν.

Κ.Α.

σκουπίδια

σκουπίδια

σκουπίδια

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ