Μια ιστορία για τον κορωνοϊό

Μια ιστορία για τον κορωνοϊό

Ποιος δίνει οδηγίες καραντίνας στους ασθενείς που παραμένουν απομονωμένοι στο σπίτι;

Αγαπητό Cretalive,

Πριν κάποιες μέρες και αφού αυτοδιαγνώστηκα θετικός στον covid-19, προσήλθα στο εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο για επιβεβαίωση αλλά και για κλινική εξέταση, μιας και ανήκω σε ευπαθή ομάδα.

Στο νοσοκομείο, αφού μου έβγαλαν κάρτα για να εξεταστώ, με παρέπεμψαν στα ΤΕΠ Covid. Αφού έψαξα να τα βρω, περίμενα απ' έξω την σειρά μου, μαζί με 6-7 άλλους. Κάποιοι όρθιοι σαν και εμένα, άλλοι καθιστοί και άλλοι που είχαν ήδη εξεταστεί, ξαπλωμένοι στο μαρμάρινο περβάζι με τον φλεβοκαθετήρα στο χέρι! Μα, συμβαίνουν αυτά; Μια απλή επίσκεψη και θα το
διαπιστώσετε, αγαπητοί μου.

Φτάνοντας η σειρά μου να εξεταστώ, ο ευγενικότατος γιατρός, εμφανώς καταβεβλημένος, προφανώς από τον φόρτο εργασίας, με ενημέρωσε πως είμαι μια χαρά και γενικά πως δεν θα πρέπει να ανησυχώ ιδιαίτερα, όντας εμβολιασμένος έστω και με μια δόση (νόσησα δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη δεύτερη δόση μου). Θα ενημερωνόμουν με sms για το αποτέλεσμα του τεστ, την επόμενη μέρα κατά τις 2 το μεσημέρι.

Ήρθε η επόμενη μέρα, πέρασε το μεσημέρι και κατά τις επτά το απόγευμα, μη έχοντας καμία ενημέρωση αποφασίζω να πάρω τηλέφωνο στο νοσοκομείο για να μάθω τι γίνεται. Το τηλέφωνο το σήκωσε κάποιος κύριος, ο οποίος πιθανώς ενοχλημένος (;) μου απαντάει με περίσσια σιγουριά "Κύριε, αφού δεν σας έχει έρθει μήνυμα μέχρι τώρα, 24 ώρες μετά το τεστ, τότε είναι
ΑΡΝΗΤΙΚΟ!".

Εγώ βέβαια συνεχίζω να έχω πυρετό και δεν πείθομαι (ευτυχώς) και ξανακάνω ένα self-test το οποίο βγαίνει ξανά θετικό. Τελικά αργά το βράδυ, έρχεται το μήνυμα στο τηλέφωνο και επιβεβαιώνει την θετικότητα.

Την επόμενη μέρα περίμενα τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ ή την Πολιτική Προστασία για οδηγίες καραντίνας και ιχνηλάτιση επαφών. Πέρασε και η επόμενη και η μεθεπόμενη και η παραμεθεπόμενη..... τηλεφώνημα δεν έλαβα.

Με ποια κριτήρια θα αποφασίσω πόσες μέρες θα αυτο-απομονωθώ;

Με ποια κριτήρια θα αποφασίσω πόσες μέρες θα απομονωθεί η οικογένεια μου;

Πως θα ορίσω ποιες είναι οι στενές επαφές μου και πόσες μέρες θα απομονωθούν;

Ποιος θα ελέγχει όλα τα παραπάνω ότι τηρούνται;

Τα ερωτήματα στην περίπτωση μου είναι ρητορικά, μιας και από την πρώτη στιγμή, πριν να πάω ακόμα για επιβεβαίωση στο νοσοκομείο, ενημέρωσα όλες τις επαφές μου των 2-3 προηγούμενων ημερών και περιήλθα σε απομόνωση 10 ημερών εγώ και η οικογένεια μου, παρόλο τα αρνητικά self-test από την 5η ημέρα.

Μετά από αυτή την εμπειρία μου, δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω. Ή ότι οι αρμόδιοι έχουν "χάσει την μπάλα" ή ότι απλά μας αφήνουν να κολλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Υ.Γ. Ο ιός είναι παντού. Εμβολιαστείτε και μην φοβάστε!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ