Μήπως έχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε και τους ποδηλάτες της πόλης μας;

Μήπως έχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε και τους ποδηλάτες της πόλης μας;

"Για τους οδηγούς δεν έχεις θέση στο δρόμο, για τους πεζούς δεν έχεις θέση στο πεζοδρόμιο.. Τελικά από που να πας;"

Αγαπητό cretalive, 

Εδώ και 2 χρόνια χρησιμοποιώ το ποδήλατο μου για να μετακινηθώ μέσα στην πόλη
του Ηρακλείου αλλά και για να ασκηθώ.

Δυστυχώς, η πόλη μας δεν μου επιτρέπει να κινηθώ ούτε από το πεζοδρόμιο, ας μην μιλήσουμε για την κατάσταση των πεζοδρομίων - σπασμένα μάρμαρα, σκαλοπάτια που δεν επιτρέπουν σε καμία είδους ρόδα να κινηθεί-, αλλά ούτε από τον δρόμο - λακούβες, "βουναλάκια" κλπ.

Οι οδηγοί δε, δε σε βλέπουν καν. Για εκείνους δε είσαι άξιος σημασίας, αφού -κατ' εκείνους πάντα- δεν έχεις θέση στον δρόμο. Προσπεράσεις χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας, κορναρίσματα, γιουχαρίσματα κ.ά.

Θέση δεν έχεις όμως ούτε στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τους πεζούς.  Τελικά, λοιπόν, εσύ από πού να πας;

Ο μοναδικός ποδηλατόδρομος βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο και φτάνει λίγο πριν το Παγκρήτιο στάδιο. Βέβαια, μια βόλτα ως εκεί είναι αρκετή για να αντιληφθούμε την έλλειψη ποδηλατικής παιδείας των συμπολιτών μας, αφού πεζοί πηγαίνουν με το πάσο τους από το δρόμο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα ποδήλατα, νευριάζοντας κιόλας όταν τους κορνάρεις.  Για να φτάσεις όμως μέχρι τον Καράβολα ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος.

Κι αναρωτιέμαι εγώ: τί πρέπει να γίνει για να φτιαχτεί επιτέλους ένας δρόμος-διάβαση και για εμάς; Περιμένουμε μήπως κάποιο τροχαίο, ακόμη, δυστύχημα;

Το Ηράκλειο, ειδικά μετά την καραντίνα του 2020, απέκτησε πολλούς ιδιοκτήτες ποδηλάτων, που όμως διακινδυνεύουν καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα.

Νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή να γίνει κάτι και για τα ποδήλατα .

Φ.Μ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ