Να γίνει άρση της απαγόρευσης ποδηλάτων εντός του λιμενοβραχίονα

Να γίνει άρση της απαγόρευσης ποδηλάτων εντός του λιμενοβραχίονα

Επιστολή προς στον Λιμενάρχη Ηρακλείου

Αγαπητό  cretalive, 

mετά τη διαπίστωση της αρχής που απαγόρευσε τη κυκλοφορία των ποδηλάτων εντός του λιμενοβραχίονα, έστειλα την παρακάτω επιστολή την οποία σας κοινοποιώ προς γνώση τυχόν συμπαραστατών στη προσπάθεια για άρση της απαγόρευσης.

Προς τον κ. Λιμενάρχη Ηρακλείου

Ονομάζομαι Νικόλαος Γουρλεμάκης. Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Διαμένω στο Ηράκλειο.

Θα ήθελα να σας εκφράσω ένα παράπονο – αίτημα και θα παρακαλούσα να το εκλάβετε σαν παράπονο δεκάδων φίλων του ποδηλάτου, τους οποίους εκπροσωπώ ατύπως.

Εδώ και αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα από τότε που έγινε η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του πρώτου τμήματος του λιμενοβραχίονα, έργο για το οποίο συμβάλαμε και μείς (οι ποδηλάτες) με τις εκκλήσεις μας, υπάρχει απαγόρευση να μπαίνουμε στο μόλο. 

Όπως γνωρίζεται στη πόλη μας δεν υπάρχουν «σοβαροί» ποδηλατόδρομοι για την άνετη και ακίνδυνη κυκλοφορία του ποδηλάτη. Στο μόνο χώρο που μπορούσαμε να κάνουμε ποδηλασία χωρίς να κινδυνεύουμε ήταν ο μόλος. Δεν γνωρίζω και δεν έχω ακούσει να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με ποδηλάτες και πεζούς εντός του χώρου αυτού. Ακόμα όμως και αν έχουν σημειωθεί κάποια μικροεπεισόδια σίγουρα δεν είναι τόσο σοβαρά, μέχρι θανατηφόρα, όπως δυστυχώς έχουν σημειωθεί στους δρόμους με ποδηλάτες.

Το ποδήλατο, όπως γνωρίζεται, συμβάλει πολλαπλώς στη υγεία και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δυστυχώς στη πόλη μας είναι τεράστιο. Οι δρόμοι μας είναι σχεδόν απαγορευτικοί για τον ποδηλάτη και ο κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει κάθε στιγμή και όση ώρα κυκλοφορούμε σ αυτούς η υπερένταση μας καταπίνει τα όποια οφέλη μπορεί να μας προσφέρει αυτή η δραστηριότητα.

Δεν θέλω να καταχραστώ της ¨φιλοξενία¨ σας γι αυτό κλείνω με τη παράκληση και την ελπίδα ότι θα επανεξετάσετε την απόφασή σας και θα δώσετε την πρέπουσα λύση.

Ευχαριστώ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ