"Να γίνει σωστή ενημέρωση εκεί στο λιμεναρχείο για τα μέτρα"

"Να γίνει σωστή ενημέρωση εκεί στο λιμεναρχείο για τα μέτρα"

Απαραίτητες και οι συστάσεις στο προσωπικό για σωστή συμπεριφορά

Αγαπητό Cretalive,
 
σήμερα το απόγευμα, πήγα μαζί με άλλες δύο κυρίες για περπάτημα στο λιμενοβραχίονα, στο πλαίσιο της καθημερινής μας σωματικής άσκησης. Αφού φτάσαμε στον φάρο, αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε για λίγα λεπτά σε ένα από τα παγκάκια του χώρου. Η ώρα ήταν περίπου 18.00 και τότε μας πλησίασε ένα περιπολικό του λιμεναρχείου με δύο επιβαίνοντες. Και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.
 
Ο οδηγός του περιπολικού με περισσό θράσος και απερίγραπτα ανάγωγη συμπεριφορά, μας έκανε επιθετική παρατήρηση, διότι -σύμφωνα με τον ίδιο- αφού κάναμε σωματική άσκηση, δεν μας επιτρεπόταν να καθόμαστε στο παγκάκι. Στον δε έλεγχο που μας έκανε για άδεια μετακίνησης, επικαλέστηκε τα νέα μέτρα και με άκρως υποτιμητικό ύφος μου ανακοίνωσε πως δεν έπρεπε καν να βρίσκομαι εκεί, αφού η κατοικία μου απείχε πάνω από δύο χιλιόμετρα από τον φάρο. Σημειωτέον, η απόσταση από τον Κούλε μέχρι το φάρο είναι δύο χιλιόμετρα και συνεπώς, με τη δική του λογική, κανένας δεν έπρεπε να βρίσκεται στον λιμενοβραχίονα ούτως ή άλλως.
 
Σύμφωνα, όμως, με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο, και τις οποίες δημοσιεύσατε στο σάιτ σας στις 4 Μαρτίου, με τίτλο "Το όριο των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός του ίδιου δήμου", δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη απόσταση εντός Δήμου, εφόσον η μετακίνηση για άσκηση γίνεται με ποδήλατο ή πεζή.
 
Επικαλούμενη, λοιπόν, τις διευκρινίσεις αυτές, αποκρίθηκα πως είχα κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί, από τη στιγμή που δε χρησιμοποίησα κάποιο όχημα. Το μόνο που βρήκε να μου απαντήσει με το ίδιο αυθάδες ύφος ήταν πως αν μου έκοβε πρόστιμο, θα έτρεχα σε αυτούς που μου τα λένε αυτά, να μου το σβήσουν.
 
Αποχωρώντας από τον λιμενοβραχίονα, συναντήσαμε ένα περιπολικό της αστυνομίας και ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με τα παραπάνω και ο αστυνομικός, κοιτώντας μας αρχικά με απορία, μας απάντησε πως δεν ισχύουν αυτά και δεν είχαμε κάνει τίποτα παράνομο.
 
Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν να γίνει σωστή ενημέρωση εκεί στο λιμεναρχείο σχετικά με τα όσα ισχύουν για τα μέτρα και επιπλέον συστάσεις στο προσωπικό για σωστή συμπεριφορά, γιατί από ότι φαίνεται υστερούν και στα δύο.
 
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
 
ΕΝ

 

 

φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ