Ο "γολγοθάς" των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μετεκπαίδευση

Ο "γολγοθάς" των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μετεκπαίδευση

Κανένα βοήθημα από πουθενά

Χριστός Ανέστη!

Χρόνια πολλά σε όλους... Δύσκολες μέρες καθώς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, ειδικά εμείς οι απασχολούμενοι στον τουρισμό...που σήμερα που μιλάμε θα είχαμε ήδη ξεκινήσει δουλειά οι περισσότεροι και πλέον τα μηνύματα μιλούν για Ιούλιο.

Ευτυχώς υπάρχει και ένα βοήθημα απ' την κυβέρνηση, δύο επιπλέον μήνες επιδότησης που πιθανόν να είναι και περισσότεροι μήνες εξαρτάται πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και αν ανοίξουν. Πήραν επίδομα όσοι τελείωσε το ταμείο τους Ιανουάριο, Φεβρουάριο κοντεύουν να πάρουν και αυτοί που τελείωσε το ταμείο τους Δεκέμβριο και με τους αγώνες και προσπάθειες του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων όλο και πιο πολλοί εντάσσονται σε αυτό το έξτρα βοήθημα.

Εκτός από εμάς της μετεκπαίδευσης, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού που αποφασίσαμε τη λάθος στιγμή να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να καταρτιστουμε στις σχολές του ΙΕΚ Ηρακλείου.

Εμείς λοιπόν ξεκινώντας την τρίμηνη μετεκπαίδευση κάναμε αναστολή του ταμείου μας και συγκεκριμένα στις 6/1/20, κάναμε μαθήματα και εν μέσω κορωνοιου διαδικτυακά και καταφέραμε αισίως στις 10/04 και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα μας. Εμείς λοιπόν δεν ανήκουμε σε αυτούς που θα πάρουν τους δύο μήνες επιπλέον ταμείο γιατί είμαστε επιδοτούμενοι άνεργοι μέχρι 10/04.

Μιλώντας λοιπόν σήμερα με τους υπεύθυνους του ΙΕΚ του Κοκκίνη μας ενημέρωσαν ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μισθοδοσία μας για να σταλεί στον ΟΑΕΔ για έλεγχο... μέχρι λέει την άλλη βδομάδα. Άρα λοιπόν και έχουμε να πάρουμε λεφτά στα χέρια μας από αρχές Ιανουαρίου, και δεν εντασσομαστε σε αυτούς που θα πάρουν δύο έξτρα μήνες επιδότησης, και μας έχουν απλήρωτους απ'τη σχολή για τα επιδοτούμενα σεμινάρια που παρακολουθούσαμε...

Έχουμε στείλει e-mail μέχρι και στο υπουργείο τουρισμού αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πώς περάσαμε το Πάσχα μην τα ρωτάτε...η ψυχολογία στα τάρταρα και άθλια οικονομικά και με το μέλλον των ξενοδοχείων ακόμα αβέβαιο...

Είσαστε η τελευταία μας ελπίδα. Ίσως με τη δημοσίευση αυγής της επιστολής ταρακουνηθουν κάποιοι που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. 


Ευχαριστώ για την φιλοξενία


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ