Ο σεισμός δεν "πιάνει" τους Παιδικούς Σταθμούς;

Ο σεισμός δεν "πιάνει" τους Παιδικούς Σταθμούς;

"Αλήθεια εάν συνέβαινε ή συμβεί το ο,τιδήποτε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;"

Αγαπητό Cretalive,

σεισμοί και μετασεισμοί γίνονται δυστυχώς κάθε μέρα και χθες για ακόμα μια φορά έκλεισαν για το υπόλοιπο της ημέρας όλα τα δημοτικά σχολεία λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας. Για άγνωστο λόγο όμως, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ηρακλείου παρέμειναν ανοιχτοί και τα μικρά παιδάκια από 1-3 χρονών έμειναν παραδόξως στη θέση τους, σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Μήπως αυτά τα παιδιά δεν κινδυνεύουν; Εκεί ο σεισμός δεν έγινε αισθητός άραγε; Και απ' όσο ξέρω, ούτε και τις προηγούμενες φορές που έκλεισαν σχολεία, έκλεισαν και οι παιδικοί σταθμοί. Τα περισσότερα κτίρια των παιδικών φαίνεται να είναι σχετικά καινούργια και άρα θεωρητικά ασφαλή. Η απομάκρυνση όμως των παιδιών δεν έχει να κάνει μόνο με το κτίριο καθ' αυτό, αλλά με την εν δυνάμει επικινδυνότητα της κατάστασης και το τι μπορεί αυτή να προκαλέσει.

Για παν ενδεχόμενο που λέμε...Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί οι υπεύθυνοι δεν απομακρύνουν το προσωπικό και τα μικρά παιδιά σε κάθε τέτοια περίπτωση. Όταν λαμβάνεται απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, δεν θα έπρεπε να κλείνουν και οι παιδικοί σταθμοί; Η δική μου λογική αυτό λέει...

Αλήθεια εάν συνέβαινε ή συμβεί το ο,τιδήποτε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη?

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γ. Λ. 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ