Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, η στάθμευση και η Δημοτική Αστυνομία

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, η στάθμευση και η Δημοτική Αστυνομία
Newsroom
Newsroom

Καθημερινές "παράλογες" ιστορίες

Αγαπητό Cretalive,

Πως να ξεκινήσεις να γράφεις για κάτι παράλογο;

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τις "μπλε θέσεις" που είναι για μόνιμους κατοίκους κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, γιατί όπως καλά φαντάζεστε, κάπου πρέπει να παρκάρουμε κι εμείς. Ναι- ναι, καλά σκέφτεστε, είναι αυτές οι ξεθωριασμένες μπλε γραμμές που παρκάρετε όλοι και μας λέτε ότι "έλα μωρέ 10€ είναι η κλήση ΑΑΑΝ έρθει η Δημοτική και ποτέ δε μας έχουν γράψει" όταν σας λέμε "δεν πρέπει να παρκάρετε αν δεν έχετε κάρτα".

Σε αυτές τις θέσεις λοιπόν βγάζεις μια κάρτα για το αυτοκίνητο σου, όχι όμως για το μηχανάκι σου. Φυσικά και σου κόβουν πρόστιμο για το μηχανάκι αν το έχεις παρκάρει ΜΑΖΙ με το αμάξι σου σε θέση που ΕΧΕΙΣ κάρτα για το αμάξι (γιατί δε ξέρουν αν είναι δικό σου, ακόμα και αν τους το πεις -αυτό είναι το παράλογο).

Σήμερα λοιπόν ήταν μια από τις ημέρες που με έγραψαν, ξανά! Ακόμα κι αν έλεγα στον συγκεκριμένο κύριο της Δημοτικής (που έτυχε να έρθουν σήμερα μετά από 6 ημέρες, γιατί όταν τους χρειαζόμαστε "δεν έχει άτομα η υπηρεσία να στείλει") οτι έχω κάρτα για το αμάξι και οτι δεν κλείνω την θέση αν θέλει να παρκάρει κάποιος.

Δεν έχει σημασία τι λέμε όμως οι δημότες, ακόμα και όταν του ζήτησα να μου προτείνει ένα μέρος να παρκάρω μου είπε "δίπλωμα έχεις οπότε ξέρεις". Ναι ξέρω, μπορώ να παρκάρω παρακάτω που μου το έχουν ρίξει ή ακόμα πιο κάτω που μου το έχουν σπάσει γιατί "δεν γίνεται να παρκάρουν όλοι κάτω από το σπίτι τους". Μα δεν έχω την απαίτηση να παρκάρω από κάτω, θα ήθελα όμως να υπάρχει από τον Δήμο ένα μέρος να παρκάρω στη γειτονιά το μηχανάκι μου. Αδιανόητο το 2022 να θέλεις να παρκάρεις κάπου ε;

Για κάντε το εικόνα, για να πάτε σπίτι σας να πρέπει να περπατάτε κάθε φορά 10 λεπτά από και προς το μεταφορικό σας μέσο. Και δε σας μιλάω για τις διακοπές σας, σας μιλάω για την καθημερινότητα. Εύκολο; Με τα ψώνια, όταν βιάζεστε, όταν δουλεύετε;

Και φυσικά η Δημοτική σου λέει να καλέσεις τον Δήμο, ο Δήμος σου λέει να καλέσεις την Δημοτική.

Μια απογοητευμένη κάτοικος κέντρου.

Κλήση δημοτική αστυνομια

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ