Παράδοση ή έγκλημα;

Παράδοση ή έγκλημα;

Σκοτώθηκε ένα αδέσποτο σκυλί από κροτίδα

Αγαπητό Cretalive, 

 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, το μεσημέρι, μια ομάδα παιδιών έριξαν κροτίδα σε κεντρικό σημείο των Αρχανών δίπλα στη στάση του ΚΤΕΛ όπου περίμεναν πολλά παιδιά το σχολικό λεωφορείο. 

Το αποτέλεσμα; 

Καταστράφηκε δημόσια περιουσία, τα παιδιά θορυβήθηκαν και ένα αδέσποτο σκυλί σκοτώθηκε. 

Τόσο οι αρχές όσο και ο δήμος είναι ενήμεροι καθώς έγιναν σχετικές καταγγελίες οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να εισακούγονται.

Τα εν λόγω εκρηκτικά είναι παράνομα , διακινούνται μεταξύ παιδιών, και μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερες υλικές ή σωματικές ζημιές σε οικισμούς και ανθρώπους αντίστοιχα. 

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνονται τέτοια περιστατικά με όλους εμάς να κλείνουμε τα μάτια με την δικαιολογία της παράδοσης. Αλλά τι παράδοση είναι αυτή που τρομάζει και σκοτώνει εν έτη 2022;

Αδιαφορούν όταν εμείς φοβόμαστε και κλαίμε για αυτήν την αθώα ψυχή που έφυγε τόσο άδικα. Κι έπειτα αυτό ήταν μόνο η αρχή... Τώρα το Πάσχα τι να περιμένουμε; Να φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας; 

Ως μαθητές του Λυκείου Αρχανών, ως μελλοντικοί πολίτες, δεν δεχόμαστε τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν γιατί τώρα ήταν ένα σκυλάκι αλλά αύριο μπορεί να είναι το παιδί σας.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κακιά συνήθεια που πλήττει εμάς και όσους αθώους μας περιβάλλουν.

 

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Μέρος των μαθητών του Λυκείου Αρχάνων 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ