Πεζόδρομος ή λεωφόρος;!

Πεζόδρομος ή λεωφόρος;!

Η αγένεια και ασυνειδησία του κόσμου φτάνει σε σημείο να προσβάλει απλούς πολίτες που ενοχλούνται και αντιδρούν.

Αγαπητό cretalive,

Πως μπορεί ένας πεζόδρομος να θεωρηθεί λεωφόρος? Πολύ εύκολα, στο Ηράκλειο τουλάχιστον… Πρόκειται για τον υποτιθέμενο πεζόδρομο Αγίων Δέκα, απέναντι από την Αγία Αικατερίνη (Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης), στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για πεζόδρομο που συνδέει την πλατεία Αγίας Αικατερίνης με το πεζοδρομημένο τμήμα της Καλοκαιρινού και τις ταβέρνες και ουζερί του παράπλευρου δρόμου, της Καγιαμπή.

Είναι ο μόνος πεζόδρομος στην περιοχή που δεν έχει κολονάκια ή άλλο εμπόδιο διέλευσης οχημάτων και που σύμφωνα με το Δήμο δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάτι που να εμποδίζει τη διέλευση καθώς θεωρείται δρόμος έκτακτης ανάγκης και διαφυγής, εφόσον όλοι οι άλλοι παράπλευροι πεζόδρομοι είναι κλειστοί. Η πλακόστρωσή του, που δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για το ότι αποτελεί πεζόδρομο, δεν εμποδίζει καθημερινά χιλιάδες μηχανάκια και μηχανές μεγάλου κυβισμού να διέρχονται, να περνούν σύριζα από τις εξόδους των καταστημάτων, να κορνάρουν  στους πεζούς και φυσικά να παρκάρουν για να κάνουν τα ψώνια τους ή να πάνε στην πλατεία για καφέ… Τις ώρες που είναι κλειστά τα καταστήματα δε παρκάρουν ανενόχλητα ακόμα και αυτοκίνητα!

μηχανή πεζόδρομος

μηχανή πεζόδρομος

Οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου, κάποιοι από τους οποίους πληρώνουν και δημοτικά τέλη για τη χρήση πεζόδρομου, είναι απηυδισμένοι με την κατάσταση καθώς, πέραν της όχλησης, δημιουργούνται πολλές φορές σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμού παιδιών που παίζουν αλλά και διερχόμενων πεζών που περπατούν αμέριμνοι, θεωρώντας ότι βρίσκονται σε πεζόδρομο… Η λύση που προσφέρεται από τη δημοτική αστυνομία επιβολής προστίμου σε εισερχόμενα μηχανάκια, όταν και όποτε βρεθούν αστυνομικοί στην περιοχή, προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα. Η αγένεια και ασυνειδησία του κόσμου φτάνει σε σημείο να προσβάλει απλούς πολίτες που ενοχλούνται και αντιδρούν. Αντιθέτως, σπάνια θα δει κανείς οχήματα σε δρόμους που κατακλύζονται από τραπεζοκαθίσματα… Μήπως τελικά αυτό θέλει ο Ηρακλειώτης οδηγός??? Να βλέπει πεζόδρομους κατακλυσμένους με καρέκλες για να μην περάσει???   Και τελικά, πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα  που υπάρχει και για το οποίο οι καταστηματάρχες έχουν απευθυνθεί αμέτρητες φορές στη δημοτική αρχή?? Όταν θα υπάρχει κάποιος πεζός-θύμα ασυνείδητου οδηγού μοτοσικλετιστή?

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

μηχανή πεζόδρομος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ