Πηγαίνουν καθημερινά στους ... άδειους παιδικούς σταθμούς

Πηγαίνουν καθημερινά στους ... άδειους παιδικούς σταθμούς

Μπορεί η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου να έχει ανασταλεί στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στους παιδικούς σταθμούς, το προσωπικό όμως υποχρεώνεται να πηγαίνει καθημερινά

Αγαπητό cretalive,

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προληπτική αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ως μέτρο για τον κορωνοϊό, συνέβη κάτι το παράδοξο. Οι εργαζόμενες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, είναι υποχρεωμένες να πηγαίνουν καθημερινά στον χώρο της εργασίας τους και να εκθέτουν τους εαυτούς τους και άρα το περιβάλλον τους και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο. Οι παιδικού σταθμοί όμως δεν λειτουργούν, συνεπώς αφήνουν τα σπίτια τους και παραμένουν στους άδειους χώρους μέχρι να λήξει το ωράριο τους.

Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι θα έπρεπε το προσωπικό των παιδικών σταθμών να αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία των μονάδων τους, όμως όπως προβλέπει ο νόμος κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο σε συναφείς με το αντικείμενο τους υπηρεσίες, τις οποίες το Ηράκλειο δεν διαθέτει.

Έτσι, εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, οι εργαζόμενοι αυτοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά τους καθημερινά και να κοιτάζουν τους τέσσερις τοίχους. 

Μήπως, ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ο πρόεδρος του θα έπρεπε να λάβουν μέτρα για την κατάσταση αυτή, και να τερματιστεί αυτό το παράδοξο φαινόμενο;

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ