Ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό το πάρκινγκ;

Ποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό το πάρκινγκ;

Αναρχία και ασυνειδησία από την πλευρά των οδηγών ελλείψει ελέγχου από τους αρμοδίους

Αγαπητό Cretalive,

Εργάζομαι στο κέντρο και καθημερινά κατεβαίνω με το αυτοκίνητο μου. Παρκάρω λοιπόν στο παρκινγκ κάτω από την καινούργια πόρτα (το μόνο χωρίς πληρωμη). Αυτό που συμβαίνει καθημερινά είναι αδιανόητο. Έτσι και σήμερα λοιπόν, βρίσκεται μπροστά μου μια μεγάλης ηλικίας κυρία με αγροτικό, η οποία αναζητούσε παρκινγκ.

Αφού αγανάκτησε λοιπόν το άφησε στη μέση του δρόμου και έφυγε (εγώ από πίσω της). Σε προσπάθεια μου να της εξηγήσω ότι ενοχλεί και θέλω να περάσω, μου δήλωσε με θράσος ότι θα το αφήσει εκεί και θα φύγει οπότε να βρω άλλη έξοδο.

Τηλεφωνώ στην Δημοτική Αστυνομία, εξηγώ το συμβάν στην υπάλληλο και μου απαντά πως πρέπει να καλέσω την τροχαία διότι δεν είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας το πάρκινγκ. Τηλεφωνώ στην τροχαία σε κάμποσα τηλεφωνά και κάμποσες φορές και μου απαντούν στο τελευταίο που είχα σαν επιλογή όπου πάλι εξηγώ την κατάσταση και ο κύριος ευγενικά μου απαντά να καλέσω το 100 όπου γνωρίζουν που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για να στείλει κάποιον για καταγραφή παραβάσεων. Καλώ στο 100 λοιπόν και ο κύριος εκεί αφοί ΠΑΛΙ εξηγώ την κατάσταση μου απαντά πως δεν μπορούν να επέμβουν στο πάρκινγκ μέσα διότι ει ναι ιδιωτικός χώρος (ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου) και είναι σαν να μπαίνουν στην αυλή μου να καταγράψουν παράβαση πράγμα που δεν επιτρέπεται. Μου άπαντα στην ερώτηση μου (αν εγώ εγκλωβιστώ με το όχημα μου στο πάρκινγκ τι κάνω;) πως δεν μπορούν και πάλι να κάνουν κάτι για αυτό, ακόμη και ατύχημα δεν μπορούν να το καταγράψουν στο συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα κάλεσε και στην τροχαία και ρώτησε αν επικοινώνησα μαζί τους εγώ και αν έχουν δικαιοδοσία και ο κύριος της τροχαίας ενώ προ ολίγου είχε μιλήσει μαζί μου, του απάντησε πως είναι 1 ωρα εκεί και κανένας δεν τηλεφώνησε για τέτοιο περιστατικό και ότι δεν έχουν αρμοδιότητα.

Τίνος είναι λοιπόν αυτό το πάρκινγκ? Τι θα γίνει με τους ανεύθυνους πολίτες που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους? Ποιος θα αναλάβει να νουθετήσει τους παραβάτες? θα τους ζητάμε και ευχαριστώ που μας αφήνουν χώρο για να περνάμε, όταν μας αφήνουν χώρο? Αυτό το Ηράκλειο ονειρεύτηκαν οι Δήμαρχοι και οι Αρχές ? Ας βρούμε τους αρμόδιους και ας επέμβουν έστω και με κλείσιμο αν δεν ανήκει όντως σε κανέναν! Δηλαδή έχουμε μόνο ένα πάρκινγκ ελεύθερης στάθμευσης στο Ηράκλειο και αυτό είναι παράνομο, δεν ανήκει σε κανέναν και κάνουμε και τα στραβά μάτια?


Ι.Η.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ