Προτάσεις για να περάσουμε την "καταιγίδα"

Προτάσεις για να περάσουμε την "καταιγίδα"

Αγαπητό Cretalive,

Αυξανόμενος αριθμός πολιτών στο κόσμο,που του ζητείται ή διατάσσεται  από τις κυβερνήσεις να παραμείνει στο σπίτι σε μια ιδιότυπη αιχμαλωσία.

Η ανθρωπότητα μπροστα στο φόβο του επώδυνου ξαφνικού θανάτου, που προκαλείται από τον Covid 19 sστη συντριπτική της πλειοψηφία υπακούει αν και το μόνο που διαπιστώνει ,είναι ότι η ασθένεια,εξαπλώνεται.

Στην Ελλάδα τα κρουσματα δείχνουν σταθερά ,αλλα μη ξεχνάμε ότι είναι μικρός ο αριθμός των ασθενών που περνάνε από τη διαγνωστική δοκιμή.

Η χώρα μας που στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό με μηδενικά έσοδα, ουσιαστικά από μη συναφείς  δραστηριότητες, θα βιώσει για άλλη μια φορά τον εφιάλτη της χρεωκοπίας.

Απλές μαθηματικές πραξεις αν κάνει ο οποιοσδήποτε θα δεί ότι τα διαφημισμένα διαθέσιμα χρήματα για την καταβολή των πρώτων επιδομάτων δε θα έχουν συνέχεια αν αυτή η κατάσταση κρατήσει πάνω από δύο μήνες.

Οι δε επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν την επόμενη μέρα για να υποδεχτούν τουρίστες από τη στιγμή που χωρίς εμβόλιο και τον ιο στις γειτονιές μας,πέρα από τις ανυπολόγιστες δικές τους οικονομικές απώλειες, οι χώρες και οι πολίτες το 2020 δε θα ταξιδέψουν.

Προκειμένου η χώρα να περάσει αυτή την τέλεια καταιγιδα, θα πρέπει άμεσα :

  1. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση η οποία παρότι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του λαού, λόγω πρωτοφανών συνθηκών δε μπορεί να εκτελέσει το έργο της, όσο και να το επιθυμεί. Να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού ,όπου οι πολιτικοι αρχηγοί θα εμφανίζονται μονο για να εμψυχώνουν τους πολίτες ενώ την διαχείριση θα την έχουν τεχνοκράτες. Μόνο έτσι θα θωρακιστεί η δημοκρατία μας και θα γλυτώσουμε από ανουσιες αντιπολιτευτικές κορώνες.
  2. Να σταματήσει η καταβολή μετρητών σε εργαζόμενους ή ανέργους ως βοήθημα για να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι δε ζούμε κάτάσταση πολέμου αλλα μια περίοδο ήπιων πληρωμένων διακοπών.
  3. Να περάσει σε ένα σύστημα ελέγχου και διαμοιρασμού των ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να εκλίψουν φαινόμενα κερδοσκοπίας σήμερα και μαύρης αγοράς αύριο.
  4. Απαγόρευση κυκλοφορίας .
  5. Να υπάρχει αστυνόμευση και λειτουργία του θεσμού της δικαιοσύνης με προσλήψεις άμεσα αστυνομικών και δικαστών
  6. Καταπολέμηση της εγκληματικότητας ,που απλα κυκλοφορεί στους δρόμους νύχτα ή μέρα με τον έλεγχο κυκλοφορίας .
  7. Να διασωθεί η όποια ρευστότητα είτε του κράτους είτε από την ευρωπαϊκή ένωση ώστε να βοηθήσει το κτίσιμο των επιχειρίσεων που θα παρουν τη θέση ολων των χρεωκοπημένων ,όταν λήξει η κατάσταση έκτατης ανάγκης.
  8. Να δουλέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί εξ αποστασεως,ώστε να δημιουργηθεί στου ςμαθητές μια άισθηση κανονικότητας και διοχέτευσης ενέργειας,φυσιολογική για την ηλικία τους.

Σε αυτό το πόλεμο που είναι πραγματικά παγκόσμιος, καμιά χωρα δε έχει την πολυτέλεια να μη συμμετέχει και τιποτα δε θα γυρίσει ,όπως ήταν πριν χωρίς να περάσει πολύς χρόνος και σκληρή δουλειά, καιρός σαν το καταλάβουμε όλοι μας και κύρίως οι πολιτικοί ηγέτες,που θα δείξουν αν θελουν η ιστορία να τους αναφέρει ώς μεγάλες προσωπικότητες ή όχι.


Ηρακλής Εμμ.Φραγκάκης

Συμβουλος ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ