Σχεδόν 10 ώρες χωρίς ρεύμα και χωρίς ενημέρωση!

Δήθεν προγραμματισμένη διακοπή, χωρίς ενημέρωση. Κυριολεκτικά ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Ανάληψη της Χερσονήσου μείναμε χωρίς ρεύμα γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων, ήταν προγραμματισμένη η διακοπή. Τον λόγο μη τον ρωτάτε. Αυτοί ξέρουν.

"Υπήρχε ενημέρωση για τη διακοπή στο ίντερνετ", ήταν η απάντηση που περιφερόταν κάθε φορά που κάποιος τηλεφωνούσε για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως δεν υπήρξε πληροφόρηση. 

Ο αρχικός προγραμματισμένος για την επαναφορά του ρεύματος ήταν στις 3 το μεσημέρι, αλλά πήρε παράταση για τις 5 το απόγευμα και τελικά είδαμε το φως το αληθινό στις 17:40. Σχεδόν 10 ώρες, δηλαδή, χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πληροφόρηση. Στο σκοτάδι, κυριολεκτικά.

Βέβαια, αν τραγουδούσε κάποιος γνωστός λυράρης στην περιοχή θα το μαθαίναμε από τις αφίσες που θα ήταν αναρτημένες κάθε 10 μέτρα. Τώρα, όμως, αρκέστηκαν σε ένα "υπήρχε ενημέρωση στο ίντερνετ" αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, ηλικιωμένοι, που περίμεναν υπομονετικά να δουν πότε θα έρθει το ρεύμα.

Γνωρίζουμε πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στη χώρα, αλλά το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει ενσυναίσθηση. Κι άντε να βρουν το δίκιο τους οι επιχειρήσεις της περιοχής που υπέστησαν ζημιά, άντε να βρουν το δίκιο τους οι κάτοικοι που τους άφησαν στο απόλυτο σκοτάδι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ