Σχολικός περίπατος με τους μαθητές στο σπίτι!

Σχολικός περίπατος με τους μαθητές στο σπίτι!

Ούτε μαθήματα αλλά ούτε και περίπατος!

Αγαπητό Cretalive,

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος! Λόγω, όμως της πανδημίας, οι μαθητές έλαβαν εντολή να μην έρθουν στο σχολείο, να μείνουν σπίτι τους γιατί δεν θα γίνει περίπατος, αλλά ούτε και μαθήματα!!! 

   Μάλιστα, στις 08:15, που τηλεφωνήσαμε στο σχολείο για να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την αλλοπρόσαλλη απόφαση, η γραμματέας μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε στο σχολείο κανείς καθηγητής, ούτε ο διευθυντής του σχολείου!

    Προφανώς η απόφαση για την πραγματοποίηση του σχολικού περιπάτου, μέσω της πολύνεκρης πανδημίας οφείλεται στην ικανοποίηση ιδεοληπτικών ψυχαναγκασμών που έχει μεγάλη μερίδα των καθηγητών προκειμένου να εκμεταλλεύονται κάθε εθιμικό μέσο, ανεξάρτητα αν είναι παράνομο, για να μην επιτελούν τα καθήκοντά τους. Κατά τα άλλα, στο Υπουργείο Παιδείας γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να αποφασιστεί πόσο θα παραταθεί η φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας.

    Η απόφασή των καθηγητών, να μην πραγματοποιήσουν το σχολικό περίπατο, είναι προφανής, προκειμένου να αποφύγουν να γίνουν ένα παράξενο θέαμα συνοδών μίας πολυπληθούς μαθητικής πορείας, κάτι που άλλωστε απαγορεύεται.

    Εάν ο σύλλογος των καθηγητών του 3ου Λυκείου σέβεται τη μαθητική κοινότητα πρέπει να γνωστοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφάσισε να μη γίνουν μαθήματα σήμερα. Δυστυχώς με τις πράξεις και τις παραλήψεις των διδασκόντων στη μέση εκπαίδευση είναι πια πεποίθηση ότι το τελευταίο πράγμα που έχει αξία, στο σχολείο είναι το μάθημα μέσα στη σχολική τάξη.

   Επίσης εάν η εποπτεύουσα κρατική αρχή της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου σέβεται την κοινωνία πρέπει να μας ενημερώσει για τις ενέργειές της απέναντι σε αυτήν την παράνομη ενέργεια των καθηγητών και της της Διεύθυνσης του 3ου Λυκείου Ηρακλείου.  

    

            

 

Με εκτίμηση 

Τροχαλάκης Αλέξης


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ