"Στο ρασοφόρο δάσκαλο με ευγνωμοσύνη"

"Στο ρασοφόρο δάσκαλο με ευγνωμοσύνη"
Newsroom
Newsroom

Μια μικρή αναφορά από τη πολυσχιδή προσωπικότητα και ζωή του π.Νεκταρίου της Παν,Καλυβιανής

Αγαπημένε από τα νεανικά σας χρόνια Γέροντα, πνευματικέ, αδελφέ, δάσκαλε!

Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να θαυμάσομε από τη συμπεριφορά , τις συμβουλές και το ενδιαφέρον για όλες εμάς. Εμάς που οι συγκυρίες της ζωής μας έφεραν σ’αυτή τη τεράστια ανοικτή μέχρι σήμερα πόρτα της Παναγίας  Καλυβιανής. Τότε που μαθήτριες του δημοτικού ερχόμαστε καθημερινά με ανυπομονησία και χαρά στο σχολείο που εσείς προσωπικά το κάνατε προσιτό για να βρούμε το μεγάλο αδερφό,τον συμπαραστάτη στις δυσκολίες μας. Φωλιά ζεστή. Όχι μόνο γνώσεων μα και τεχνών, πρακτικών συμβουλών για τη καθημερινότητα της εποχής. Μάθαμε από το πίνακα τη κρητική βελονιά.  Nα καλλιεργούμε λουλούδια στους κήπους του σχολείου μας. Ένα υπέροχο συντριβάνι στην είσοδο με μια Κρήτη από τσιμέντο στη μέση με δική σας βοήθεια και παρότρυνση φτιάξαμε.

Άνθρωπος της απλότητας,ευαίσθητος,ευφυέστατος,υπομονετικός.Διδάσκατε την αγάπη την ανεξικακία με πράξεις.Ηλιαχτίδα στη πονεμένη μου ψυχή είπε κάποια.Μας εμπνέατε εμπιστοσύνη.Αληθινός στο λόγο και στη πράξη.Πρότυπο πολλών παιδιών.Έιχατε να παλέψετε με αγρίμια μετά την ορφάνια μας και τον αποχωρισμό απ’τους δικούς μας.Πόσο πολύ μας ανεκτήκατε!!!!!!Με τι σθένος,τι ευαισθησία,τι υπομονή Θεέ μου!!!!!Όταν έπρεπε να διαλέξετε δέκα μαθήτριες του δημοτικού για μια εκδρομή που θα πήγαιναν οι μεγαλύτερες η απάντηση σας στον Πατέρα[αρχ.Τιμόθεο] ηταν ή όλες η καμία.

Όλες πήγαμε τελικά με πολύ χαρά και ικανοποίηση.Σ’ένα σεισμό που έγινε μές στη νύχτα τρέξατε απ’το σχολείο που μένατε, με τις πυτζάμες και ένα ράσο από πάνω να δείτε αν όλες είμαστε καλά.Κάθε απόγευμα ερχόταν τα παιδιά της οικυρικής σχολής να τους κάνετε μάθημα ορθογραφίας και αριθμητικής ενισχύοντας τις γνώσεις τους.Για όλα αυτά και για πολλά άλλα σας αγαπήσαμε και σας σεβόμασθε τόσο πολύ!!!Αργότερα γίνατε ο πνευματικός μας,ο εξομολογητής μας,ο συμβουλάτορας σε κάθε πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό.Το ευχαριστώ που θέλαμε να σας πούμε εν ζωή αλλά εσείς δεν το θελήσατε,σας το λέμε τώρα που μας ακούτε και μας βλέπετε από κει πάνω απαλλαγμένος των εγκοσμίων.

Ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή μας και μάλιστα θετικά δεν τους ξεχνάμε ποτέ.Να ευλογήτε να μεσιτεύετε από  ψηλά μαζί με τον Πατέρα (αρχ. Τιμόθεο ) τη γερόντισσα Νεκταρία,τις αδελφές μας για όλους εμάς εδώ κάτω στη γη

M.A.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ