Θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί;

Θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί;

Πρόκειται για μια τεράστια κοινωνική Αδικία

Αγαπητό Cretalive,

Οι Υποψήφιοι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης που θα ξανασυμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2022 (ως απόφοιτοι του έτους 2021), θα εξετασθούν στο μάθημα των Λατινικών (αντί της κοινωνιολογίας) που δεν έχουν διδαχθεί στο σχολείο μαζί με τους τελειόφοιτους?

Πρόκειται για μια τεράστια κοινωνική Αδικία καθώς καλούνται:

1. Οι μαθητές να εξεταστούν σε ένα νέο μάθημα, μια νέα Γλώσσα, σε ένα απαιτητικό και άγνωστο αντικείμενο (μη θεωρητικό) δυο διδακτικών χρόνων που χρειάζεται συστηματική διδασκαλία και που δεν έχουν διδαχθεί στο σχολείο και το οποίο οι συνυποψήφιοι τους το διδάσκονται ήδη από πέρυσι.

2. Οι οικογένειές τους (αν μπορούν) να αναλάβουν αναγκαστικά ένα μεγάλο οικονομικό βάρος-κόστος, πληρώνοντας φροντιστηριακά μαθήματα, δεδομένου ότι θα χρειαστούν πολλές διδακτικές ώρες, σε ένα κράτος με δωρεάν παιδεία.

Γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν όταν (ξανά)άλλαξε το σύστημα, οι μαθητές έδωσαν Λατινικά και όχι Κοινωνιολογία η οποία διδάσκονταν μάλιστα μόνο στην Γ’ λυκείου!

Όπως καταλαβαίνετε αισθάνονται βαθύτατα αδικημένοι και απογοητευμένοι διότι θεωρούν ότι η πολιτεία τους "θυσιάζει".

Ευελπιστούμε, οι ιθύνοντες του υπουργείου να ξανά εξετάσουν τα δεδομένα και να αποφασιστεί ώστε (τουλάχιστον για το έτος 2022, αν όχι για τα δύο επόμενα) να υπάρξει παλαιό και νέο σύστημα όπως ίσχυε και στο παρελθόν όταν άλλαζε κάποιο γνωστικό αντικείμενο, δηλ οι μαθητές, για τις επόμενες δύο χρονιές, εξετάζονταν στο μάθημα που διδάχθηκαν στο σχολείο τους.

Γιατί να μην συμβεί αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε μια γενιά μάλιστα που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ τα δύο σχολικά έτη, λόγω του κορωνοϊού, που υπήρξε “πειραματόζωο” σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση και έζησε μία τελευταία σχολική χρονιά πολύ μακριά από αυτό που θα λέγαμε κανονική;

Στόχος δεν είναι να καταδείξουμε τις αδυναμίες του συστήματος που έτσι κι αλλιώς επισημαίνονται συνεχώς αλλά μια λογική, έγκαιρη και δίκαιη αντιμετώπιση και λύση του προβλήματός τους. 

Ευχαριστούμε.

Σ.Μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ