Το θετικό κρούσμα στο σχολείο έφερε μεγάλη ταλαιπωρία

Το θετικό κρούσμα στο σχολείο έφερε μεγάλη ταλαιπωρία

Για ανεύθυνες συμπεριφορές κάνουν λόγο γονείς μαθητών

Αγαπητό Cretalive,

Κάπου εδώ πρέπει να μοιραστούμε και τη δική μας εμπειρία με τον covid προκειμένου να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους..

Ως οικογένεια επιλέξαμε να σεβαστούμε τους ειδικούς, την προσωπική και την κοινωνική ασφάλεια και εμβολιαστήκαμε πρώτοι εμείς και στη συνέχεια η μεγάλη μας κόρη που είχε κλείσει τα 13.

Παρέμεινε δυστυχώς ανεμβολίαστη η μικρή μας η οποία τον Ιανουάριο που θα κλείσει τα 12 θα εμβολιαζόταν. Παρόλα αυτά όλο το διάστημα πραγματοποιούσαμε ευλαβικά τα σελφ τέστ και η ίδια ακολουθούσε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής.

Δυστυχώς την περασμένη Τετάρτη 10/11 ήρθαν τα πάνω κάτω.. Λαμβάνουμε ενημέρωση από το σχολείο μέσω email γύρω στις 6:15 για επιβεβαιωμένο κρούσμα στην τάξη της και μας συστήνεται να κάνουμε rapid test. Αμέσως κάναμε το τεστ στο ΚΥ Καστελλίου και αν και ασυμπτωματική η μικρή μας ήταν θετική.

Το παιδί ευτυχώς ήταν και είναι μέχρι σήμερα ασυμπτωματικό! Μετά το πρώτο σόκ και έχοντας ενημερωθεί από το ΚΥ, για τα προβλεπόμενα και ως προς το παιδί και ως προς εμάς επιδιώξαμε, μετά από πολύωρη προσπάθεια, επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ για περαιτέρω διευκρινίσεις. Από εκεί λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση:

Το παιδί θα παραμείνει σε περιορισμό για δέκα ημέρες και θα παρακολουθούμε την κλινική εικόνα της νόσου. Εφόσον παραμείνει απύρετη και ασυμπτωματική για τουλάχιστον 3 ημέρες στις 20/11 και μετά από σελφ τέστ θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο της.

Εμείς οι υπόλοιποι ΔΕΝ έχουμε εφόσον δεν παρουσιάζουμε συμπτώματα κανένα απολύτως περιορισμό! Παρ' όλα αυτά ενημερώσαμε αμέσως την διευθύντρια του σχολείου, το φροντιστήριο των κοριτσιών, το ωδείο και επιλέξαμε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του μουσικού σχολείου Ηρακλείου όπου φοιτά η μεγάλη μας κόρη, ολιγοήμερη αποχή και επιστροφή μετά από δύο Σελφ τεστ αρνητικά.

Και οι ίδιοι υποβληθήκαμε, παρά το το ότι δεν ήταν απαραίτητο λόγω μη ύπαρξης συμπτωμάτων, σε σελφ τέστ την ίδια μέρα αλλά και σήμερα τα οποία είναι αρνητικά. Σαφώς κάναμε τη διαδικασία μέσω της πολιτικής προστασίας για λήψη πιστοποιητικού καραντίνας για το παιδί κ όλα τα σχετικά δηλώθηκαν στην εφαρμογή Edu pass...

Μέχρι αυτή την στιγμή παραμένει η μεγάλη μας απορία και κυρίως παράπονο γιατί το αρχικό κρούσμα που διενήργησε το ράπιντ τέστ σε ΚΥ στην ευρύτερη περιοχή και όχι στο Καστέλλι όπου και διαπιστώθηκε θετικό σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας μεταξύ των οποίων και η συμμαθήτρια της κόρης μας που είχε πάει τελευταία μέρα την Τρίτη. Δεν έχουν ενημερώσει καν το σχολείο για το γεγονός..

Σήμερα πληροφορηθήκαμε μετά και από παρέμβαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ότι στις 9/11 είχε δηλωθεί το θετικό κρούσμα από την Οικογένεια ... Παρ' όλα αυτά η ενημέρωση προς εμάς έγινε την Τετάρτη και αφού η διευθύντρια του σχολείου όπως μας είπε και η ίδια ενημερώθηκε από το ΚΥ Αρκαλοχωρίου και ουδέποτε από την οικογένεια. Την Τετάρτη το πρωί δεν έγινε έλεγχος στο Edupass; Επίσης να σας αναφέρω ότι την Τρίτη που ήταν η τελευταία μέρα που το κρούσμα είχε πάει στο σχολείο είχε εμφανή συμπτώματα, Δεν είχε προσκομίσει τη δήλωση σελφ τεστ και παρόλα αυτά παρέμεινε στο σχολείο.

Μετά την αναστάτωση και την δική μας αναίτια ταλαιπωρία έλαβε θέση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Καστελλίου υποβάλλοντας μια αυστηρότατη επιστολή η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας. Παρακαλώ, αναδείξτε το θέμα προκειμένου τέτοιου είδους ανεύθυνες συμπεριφορές, κυρίως από την μεριά των γονιών με την ανοχή όμως των εκπαιδευτικών επιτέλους να εκλείψουν.

Τ.Ζ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ