Τηλεκπαίδευση δια πάσα νόσον...

Τηλεκπαίδευση δια πάσα νόσον...

Ως γονέας καλούμαι να αποφασίσω πώς θα διαχειριστώ τις πολύτιμες ώρες τις τηλεκπαίδευσης.

Αγαπητό cretalive.
Πριν από λίγο έλαβα email από το σχολείο που φοιτάει το παιδί μου (πρώτες τάξεις του Γυμνασίου) ότι τελικά το σχολείο θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση για τις δύο μέρες που θα είναι κλειστά. Διευκρινίζω ότι το γυμνάσιο είναι στη πόλη του Ηρακλείου και με την ευκαιρία να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο στις περιοχές του νομού που είναι κοντινότερα στο επίκεντρο του σεισμού.
Ως γονέας καλούμαι να αποφασίσω πως θα διαχειριστώ τις πολύτιμες ώρες τις τηλεκπαίδευσης:
1) Να την "κοπανήσω" από την δουλεία μου προκειμένου το παιδί μου να μπορέσει να κάνει τα μαθήματα του και εγώ να μείνω ήσυχος πως αν χρειαστεί και γίνει κανένας παρόμοιος σεισμός (https://www.cretalive.gr/kriti/pithanoi-metaseismoi-eos-kai-55-rihter-stin-kriti-leei-o-papazahos ) να υπάρχει και κάποιο άλλο άτομο στο σπίτι.
2) Να αφήσω το παιδί μόνο του στο σπίτι και σε περίπτωση που χρειαστεί (ο σύνδεσμος παραπάνω αναφέρει "Δεν αποκλείονται μετασεισμοί έως και 5,5 ρίχτερ στην Κρήτη λέει ο Παπαζάχος") να διακτινιστώ εγώ και άλλοι τόσοι γονείς, για να δούμε ότι είναι όλα καλά με τα παιδιά μας (μην υπολογίζεται σε τηλέφωνα γιατί συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι εγγυημένη η κλήση!!).
3) Να αφήσω το παιδί μου σε Παππού - Γιαγιά, σε συγγενικό - φιλικό σπίτι με άλλα παιδιά και με κάποιο ενήλικα να προσέχει (πάντα υπάρχει κάποιος που την "πληρώνει" )αλλά που σίγουρα δεν θα μπορέσει να κάνει τηλεκπαίδευση.
Στο τρίτο σενάριο βέβαια μάλλον θα πάρουμε απουσίες (λέω μάλλον γιατί παρόλο που ζούμε σε τόσο οργανωμένη κοινωνία δεν ξεκαθαρίζεται αν θα πάρουνε απουσίες) και αν κάποιος καθηγητής το πάρει ζεστά το όλο θέμα και παραδώσει μαθήματα θα μείνουμε με κενά που μάλλον δεν θα καλυφθούν ποτέ γιατί θα θεωρηθούν ως παραδοτέα!!!.
Προσωπικά μάλλον θα προτιμήσω το τρίτο σενάριο γιατί σίγουρα δεν είμαι "κοπανατζής" ούτε πρωταθλητής ράλλυ για να διακτινιστώ αν χρειαστεί.
Θα σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας και αν νομίζεται ότι έχω έστω και λίγο δίκιο καλό είναι να απευθυνθείτε προς τις διευθύνσεις των σχολείων και προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή οι τόσο προσεκτικά σχεδιασμένες προτάσεις να ξαναελέγχονται.

Κ.Μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ