49.760 ευρώ για κασέτα με ακυκλοφόρητο τραγούδι του Τζον Λένον

Η κασέτα, που περιλαμβάνει το τραγούδι «Radio Peace», ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1970

Κασέτα με ηχογραφημένη συνέντευξη των Τζον Λένον και Γιόκο Όνο, που συμπεριλαμβάνει κι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι, την οποία έφτιαξαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Δανία το 1970, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 370.000 κορωνών Δανίας (49.760 ευρώ).

Η κασέτα, που περιλαμβάνει το τραγούδι «Radio Peace», ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1970 από τέσσερις νεαρούς Δανούς, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πάρουν συνέντευξη από το ζευγάρι για ένα σχολικό περιοδικό.

Οι προσφορές για την κασέτα, που πωλήθηκε μαζί με φωτογραφίες από τη συνάντηση, ξεκίνησαν στις 100.000 κορώνες, ενώ η αξία της είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία μεταξύ 200.000 και 300.000 κορωνών. Προς το παρόν, δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος είναι ο αγοραστής.

Στη διάρκειας 33 λεπτών ηχογράφηση, ο Λένον μιλά για την εκστρατεία του ζευγαριού για την ειρήνη, την οργή του για την εικόνα των Beatles και το μάκρος των μαλλιών του.

Στην κασέτα ακούγεται, επίσης, το διάσημο ζευγάρι να μουρμουρίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ χορεύει γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο Λένον να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει το «Give Peace a Chance» και το «Radio Peace».

Λένον και  Όνο ταξίδεψαν στη βόρεια Δανία στα τέλη Δεκεμβρίου του 1969 και έμειναν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα για πάνω από έναν μήνα, σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,  οι έφηβοι ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν τον Λένον και την Όνο στην εκστρατεία τους υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. Ο Λένον απαντά: «Εάν δεν μπορείτε να σκεφθείτε καμία ιδέα από μόνοι σας, μιμηθείτε το τι κάνουμε. Απλά καθίστε και σκεφτείτε: τι μπορώ να κάνω σε τοπικό επίπεδο;».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ