Αφιέρωμα στον στοχαστή και συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη

Αφιέρωμα στον στοχαστή και συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη

Από την τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τη συνεργασία της Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη θα γίνει διαδικτυακά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, στις 8.00 το βράδυ στο πλαίσιο της 6ης συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης Πολιτισμού και Ιστορίας της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τη συνεργασία της Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη που οργανώνεται  από τη Διεθνή Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΝΦΚ).

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή και παγκόσμια γνωστού Κρητικού συγγραφέα.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957» (Παραγωγή: Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη) και θα αναλυθεί το μυθιστόρημα «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Την παρουσίαση του έργου θα κάνει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού, Καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Υποψήφια Δρ. του Πανεπιστημίου Paul Valéry-Montpellier III, Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλίας ( Chevalier des Palmes Académiques), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ, και υπεύθυνη της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Ν. Καζαντζάκη.

«Πολλοί που διάβασαν τον Καπετάν Μιχάλη θαρρούν πως τέτοια παιδιά-τέτοια αντράκια, όπως λέμε στην Κρήτη- ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε άντρες τόσο χεροδύναμοι, τόσο ψυχοδύναμοι, που ν’ αγαπούν με τόση λαχτάρα τη ζωή και ν’ αντικρίζουν με τόση περιφρόνηση το θάνατο. Πώς να πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη;»
Νίκος Καζαντζάκης (Από τον πρόλογο στον «Καπετάν Μιχάλη»)

Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωσή (ανώτατο όριο συμμετοχής τα 100 άτομα) παρακαλούνται να απευθύνουν στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μανόλη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ (ipa.tdherakleiou@gmail.com ή mzax@otenet.gr) την επιθυμία τους, για να λαμβάνουν σε προσωπικό μήνυμα τους κωδικούς συμμετοχής τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ