«Βιβλία σαν αυτά του Καζαντζάκη κρατάνε το μυαλό μας ξύπνιο» - Tι λέει ο σκηνοθέτης του «Καπετάν Μιχάλης»

«Βιβλία σαν αυτά του Καζαντζάκη κρατάνε το μυαλό μας ξύπνιο» - Tι λέει ο σκηνοθέτης του «Καπετάν Μιχάλης»
Newsroom
Newsroom

Ο Κώστας Χαραλάμπους, τα γυρίσματα στην Κρήτη και οι συντελεστές μίας πολυαναμενόμενης ταινίας.

«O Καζαντζάκης είναι πάντοτε επίκαιρος για πολλούς λόγους», αναφέρει ο σκηνοθέτης, κ. Κώστας Χαραλάμπους, ο οποίος αποφάσισε να παρουσιάσει στη μεγάλη οθόνη το κορυφαίο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσουν έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη για προβολή μέσα στο 2023.

Ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει για τον Νίκο Καζαντζάκη πως «τα θέματά του μπορεί να έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην Κρήτη, αλλά είναι θέματα παγκόσμια, τα οποία δεν έχουν εύκολες απαντήσεις. Μας αφορούν όλους και εκτείνονται σε όλο το φάσμα των σχέσεων, την αλήθεια της ύπαρξης, τη σχέση μας με τον Θεό, τη στάση μας απέναντι στον κόσμο, την αξία και την ουσία της ζωής, τις δομές της κοινωνίας μας.»

Τα γυρίσματα στην Κρήτη

Ο σκηνοθέτης αναφέρει πως «η Κρήτη έχει ό,τι χρειάζεσαι για οποιαδήποτε παραγωγή. Έχει όμως και όλους αυτούς τους σπάνιους ανθρώπους που γαλουχήθηκαν σε αυτήν τη γη. Η Κρήτη κουβαλάει ένα ανυπότακτο παρελθόν και μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, η οποία γεννάει δέος και γεμίζει περηφάνια όλη την Ελλάδα. Είναι αυτονόητο πως ο «Καπετάν Μιχάλης» δεν θα μπορούσε να γυριστεί κάπου αλλού

Στην ταινία θα εμφανιστεί πλήθος ηθοποιών και συγκεκριμένα οι:  Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος θα υποδυθεί τον Καπετάν- Μιχάλη,   Νικήτας Τσακίρογλου, Αλέκος Συσσοβίτης, Τζένη Καζάκου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Νίκος Χίλιος, Χάρης Εμμανουήλ, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Γαρνάβος, Νίκος Νικολάου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Μάνος Ιωάννου, κ.ά., καθώς επίσης και παρά πολλοί ηθοποιοί από την Κρήτη. 

O «Καπετάν Μιχάλης» τελεί υπό την αιγίδα και συμπαράσταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, των δήμων Ηρακλείου, Αγ. Νικολάου, Ανωγείων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Έχει ακόμη την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ,καθώς και τη χορηγία της ΑΝΕΚ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους

Δ/νση Φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά –Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Ηχοληψία: Αντώνης Σαμαράς

 

 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Πατρίς


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ