Δάφνις Κόκκινος: "Όνειρό μου η δημιουργία μιας Ακαδημίας Τεχνών στην Κρήτη!"

Σώτια Πεντεδήμου
Σώτια Πεντεδήμου

Ο Ηρακλειώτης διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης μιλά στο #face_stories για τα παιδικά χρόνια στο Πανόραμα, τη θέληση "να ξεπερνάμε τα όρια" και τη "νέα γενιά που θα αλλάξει τον κόσμο!

Της Σώτιας Πεντεδήμου

 

Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία και ενώ έχει γυρίσει όλο τον κόσμο ο Ηρακλειώτης διεθνούς φήμης χορευτής και βασικό στέλεχος στην ομάδα του θεάτρου Tanztheater Wuppertal της Πίνα Μπάους, Δάφνις Κόκκινος βρίσκεται στην Ελλάδα και στο τιμόνι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος Cretalive Εν Δράσει συζητάμε για τα παιδικά χρόνια στο Πανόραμα - εκεί που επιστρέφει κάθε καλοκαίρι - για την πρώτη του απογοήτευση όταν ήταν μόλις 15 και τον έδιωξαν από τη σχολή χορού στο Ηράκλειο αλλά και τη θέλησή του "να ξεπεράσει τα όρια". Για την "ελευθερία και τη στήριξη" που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, για την... άγνοια κινδύνου που τον έβαλε στο τρένο για το Βούπερταλ και για τη ζωή εκεί που "χορεύαμε από το πρωί έως το βράδυ"!

Μία απολαυστική, γεμάτη χορό, χαρά και αισιοδοξία κουβέντα με τον Δάφνι Κόκκινο που πάντα ονειρεύεται μία Ακαδημία Τεχνών στην Κρήτη, όπου θα συγκεντρώνονται σπουδαστές από όλη τη Μεσόγειο!

Απολαύστε τον και ας μην ξεχνάμε να δίνουμε την ελευθερία στα παιδιά μας να βρουν αυτό που θέλουν να κάνουν! Α, και να τα αφήνουμε να χορεύουν! Όπως θέλουν εκείνα και όχι εμείς!

 

 

 

Δείτε εδώ όλες τις εκπομπές #face_stories 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την πρωτοβουλία Cretalive Εν Δράσει

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ