Διάσημο γλυπτό της Κουσάμα παρασύρθηκε στη θάλασσα

Διάσημο γλυπτό της Κουσάμα παρασύρθηκε στη θάλασσα

Από τα κύματα που προκάλεσε τυφώνας σε νησί της Ιαπωνίας

Πολύτιμο γλυπτό της Γιαγιόι Κουσάμα παρασύρθηκε στην αρχή της εβδομάδας στη θάλασσα, καθώς ο τυφώνας Λούπιτ έπληξε την Ιαπωνία.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, το γλυπτό ύψους 1,8 μέτρων που ονομάζεται «Κολοκύθα», χρωματισμένο σε έντονο κίτρινο και καλυμμένο με μαύρα πουά σχέδια, φαίνεται να παρασύρεται από τα κύματα κοντά στην ακτή του νησιού Ναοσίμα.

Το έργο απομακρύνθηκε από τη θέση του στην προβλήτα του νησιού λόγω των ισχυρών ανέμων και της παλίρροιας.

Το βίντεο αποκάλυψε ορατές ρωγμές στο γλυπτό από την πτώση στο νερό. Η «Κολοκύθα» έχει περισυλλεχθεί και τώρα φυλάσσεται στον εκθεσιακό χώρο του Benesse Art Site Naoshima, σύμφωνα με τη Washington Post.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου τέχνης στο νησί της Ιαπωνίας και θα ανακοινωθεί πότε το έργο θα εκτεθεί ξανά.

Στο παρελθόν, το γλυπτό είχε αφαιρεθεί προσωρινά, όταν τυφώνες έπληξαν το νησί Ναοσίμα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά, αλλά οι υπεύθυνοι του κέντρου τέχνης αυτήν την φορά αιφνιδιάστηκαν από την απροσδόκητα απότομη επιδείνωση του τυφώνα Λούπιτ.

Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης Γιαγιόι Κουσάμα είναι μία από τις πιο δημοφιλής δημιουργούς έργων σύγχρονης τέχνης στον κόσμο.

Γεννήθηκε το 1929 στο Ματσουμότο της Ιαπωνίας και πέρασε τα νεανικά της χρόνια στο φυτώριο που διατηρούσε η οικογένειά της, από το οποίο έχει εμπνευστεί τις περίφημες γιγαντιαίες κολοκύθες της που βρίσκονται σε πολλά μουσεία, συλλογές και δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ