Δημοσίευση Πρακτικών του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.

Δημοσίευση Πρακτικών του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.

Σε διαδικτυακή έκδοση

Κυκλοφόρησαν σε διαδικτυακή έκδοση τα Πρακτικά του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του  Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (Αμμουδάρα Μαλεβιζίου), από  9 έως 11  Ιουλίου  2021, με κεντρικό θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό».  

Τα Πρακτικά εκδόθηκαν σε τρείς ογκώδεις και καλαίσθητους τόμους, των οποίων η συνολική έκταση ανέρχεται στις 2.120 σελίδες. Στα Πρακτικά δημοσιεύονται 252 εργασίες από 386  εισηγητές/τριες. Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 350 εισηγήσεις από περίπου 400 εισηγητές. Η έκδοση αποτελεί πραγματικά έναν εκδοτικό άθλο, καθότι πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη και απαιτητική εργασία, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις σε τέσσερις μήνες από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. 

Για την κρίση των εργασιών κινητοποιήθηκε η πολυπληθής Επιτροπή Κριτών, στην οποία μετέχουν περί τους 150 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με αυξημένα επιστημονικά και ακαδημαϊκά προσόντα. Τον συντονισμό και την επιμέλεια της έκδοσης είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, με ιδιαίτερη συμβολή του άοκνου  Γραμματέα Οργανωτικού, Ηλεκτρονικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας του Ι.Α.Κ.Ε., κ. Ιωάννη Τζωρτζάκη.

Τα Πρακτικά δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε. (http://www.iake.gr & http://iake.weebly.com), από τις οποίες οι εισηγητές/τριες και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα μελετήσει ή ακόμη και να τα κατεβάσει για το αρχείο του. Η πρόσβαση στα Πρακτικά είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. 

Με την έκδοση των Πρακτικών έκλεισε ο κύκλος εργασιών του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.ΚΕ., ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το επόμενο μεγάλο Συνέδριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ι.Α.Κ.Ε., το 8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο  αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 8 έως 10 Ιουλίου 2022, με κεντρικό θέμα «Κοινωνία, Εκπαίδευση και Πολιτική: Σχέσεις και ανασχέσεις». Οι εργασίες θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εισηγητών. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συνεδρίες, όπου θα δοθεί δυνατότητα εισήγησης από απόσταση, μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνονται αναρτημένες ψηφιακές ανακοινώσεις και εργαστήρια. Έχει ξεκινήσει, ήδη, η υποβολή περιλήψεων από ενδιαφερόμενους εισηγητές/τριες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην 1η Ανακοίνωση του Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε.:  https://iake.weebly.com/8congr.html  &  http://www.iake.gr  


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ