Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στην Αλεξανδρούπολη

Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στην Αλεξανδρούπολη

Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις εναντίον της διάδοσης του κορωνοϊού

Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα πραγματοποιηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης της Αλεξανδρούπολης και στο Κάστρο Πυθίου του δήμου Διδυμοτείχου, του ανατολικότερου χερσαίου συνόρου της χώρας.

Υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και σε συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Έβρου, στις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας 3 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης και υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού , η διακεκριμένη ερμηνεύτρια, σκηνοθέτης και χορογράφος, Αποστολία Παπαδαμάκη, θα προσφέρει στους θεατές ένα πολύμορφο ταξίδι, με μία παράσταση χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου, υπό τον τίτλο «ANAMNESIS/ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ». Στην παράσταση κυλιόμενης ροής θα συμπράττουν ο Θρακιώτης ηθοποιός, Γιάννης Στάγκογλου, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου και μαθήτριες από σχολές χορού της Αλεξανδρούπολης.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του δήμου Αλεξανδρούπολης η Αποστολία Αδαμάκη, «δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού... H “ ANAMNESIS” με τους βαθείς συμβολισμούς, στέλνει μήνυμα ίασης κι ανακούφισης, δημιουργώντας μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού... Η Αποστολία Παπαδαμάκη, συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την ιστορία, αντλεί έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και μας καλεί να θυμηθούμε την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, της αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες και έννοιες που διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες αυτόν τον τόπο, στην ακτή του πολύτροπου Θρακικού Πελάγους...», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, σε σχετική με την εκδήλωση ανακοίνωση.

Με την ανάγνωση αποσπασμάτων βυζαντινών ιστορικών που αναφέρονται στο Κάστρο του Πυθίου και σε όσα εκτυλίχθηκαν στο περιβάλλον του, θ’ απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο, όλοι όσοι επισκεφθούν το μνημείο που χτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, το βράδυ της Δευτέρας (ώρα προσέλευσης 10.00).

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις στους δύο χώρους, θα υλοποιηθούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις εναντίον της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως τήρηση αποστάσεων 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για τις οποίες θα ενημερώνει το προσωπικό κατά την είσοδο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο και προαιρετική κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ