Εκπαιδευτικό υλικό και ημερίδα για το Έτος Ερωτόκριτου

Εκπαιδευτικό υλικό και ημερίδα για το Έτος Ερωτόκριτου

Στο Ηράκλειο, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 8.00-14.00, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου

Η υλοποίηση δράσεων στην Π/θμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) καθώς και στη Δ/θμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια) κατά το σχολ. έτος 2019-20 έχει προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) Κρήτης για το θεματικό «Έτος Ερωτόκριτου 2019». Μάλιστα η Περιφερειακή Διεύθυνση συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης για το θεματικό αυτό έτος.

Για την ενίσχυση των δράσεων στα σχολεία εκπονήθηκε από Ομάδα Εργασίας του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) της Π.Δ.Ε. Κρήτης εκπαιδευτικό υλικό, με θέμα «Προτάσεις για διδακτική – εκπαιδευτική αξιοποίηση του λογοτεχνικού έργου Ερωτόκριτος του Β. Κορνάρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», με σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις (δημιουργική και ανακαλυπτική μάθηση και διαθεματικότητα).

Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό υλικό αφορά σε προτάσεις διδασκαλίας και παράρτημα με υποστηρικτική βιβλιογραφία και δικτυογραφία και εκπονήθηκε ανά βαθμίδα: για την προσχολική εκπαίδευση από τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ60) Ελένη Βρετουδάκη, για τη Δημοτική Εκπαίδευση από τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) Σωτηρία Μαρτίνου, για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 Φιλολόγων Βασιλεία Καλοκύρη και για τις Σχολικές Δραστηριότητες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία Αμαλία Φιλιππάκη.

Το εκπαιδευτικό υλικό, σε εκτυπώσιμη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου, είναι διαθέσιμο στα σχολεία της Π.Δ.Ε. Κρήτης, στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (http://www.pdekritis.gr) και στο ψηφιακό αποθετήριο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης (https://pekes.pdekritis.gr/?category_name=apothetirio), για να αξιοποιηθεί και από κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με την αρχή της εξωστρέφειας, που έμπρακτα υποστηρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για την αξιοποίηση του προαναφερόμενου εκπαιδευτικού υλικού και του έργου Ερωτόκριτος του Β. Κορνάρου, πραγματοποιούνται από την ΠΔΕ Κρήτης και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης ανά περιφερειακή ενότητα Κρήτης επιμορφωτικές ημερίδες, με εισηγήτριες τις ευντονίστριες εκπαιδευτικού έργου-συγγραφείς του εκπαιδευτικού υλικού.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι επιμορφωτικές ημερίδες στο Ρέθυμνο (Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου, στις 8-10-2019), στο Λασίθι (1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, στις 10-10-2019), στα Χανιά (στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στις 16-10-2019).

Στο Ηράκλειο, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 8.00-14.00, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ