Έκθεση φωτογραφίας με το έργο της Λίας Ναλμπαντίδου

Newsroom
Newsroom

Την Παρασκευή 19 Απριλίου από την ΕΦΕΗ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας για την παρουσίαση του έργου  της Λίας Ναλμπαντίδου, που θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στην αίθουσα τέχνης της ΕΦΕΗ, στην Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο.

Η Λία Ναλμπαντίδου είναι ενεργή καλλιτέχνις – ανεξάρτητη φωτογράφος. Διδάσκει φωτογραφία τα τελευταία 30 χρόνια. Το έργο της (φωτογραφίες και photobooks) έχει παρουσιαστεί σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις  –  διοργανώσεις σύγχρονης τέχνης και αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές συλλογές, σε συλλογές μουσείων και σε βιβλιοθήκες. Απόφοιτος (BFA in Photography, 1991) του Columbus College of Art and Design – ΗΠΑ; τo 2000 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ακαδημία Σώματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γυναικών IFU / Leibniz University / DAAD στο Αννόβερο.

έκθεση φωτογραφίας

Κύρια έργα της Το Ασφαλές, Ιδιωτικό Πεδίο του Σπιτιού μου (1996 – 2001) – Μηδέν έως Πέντε  που κυκλοφόρησε σαν photobook (Εκδόσεις Κύβος – Αθήνα, 2002), με την χορηγία του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστόπουλου. Η εργασία – Photobook Dummy  Αστικός Μυστικός Κήπος – γιατί η νύχτα συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το 6ο Βραβείο Kassel Dummy Award (2013). To βιβλίο Αστικός Μυστικός Κήπος – μια φωτογραφική τριλογία κυκλοφορεί σαν POD Αυτοέκδοση – Θεσσαλονίκη (2016).

έκθεση φωτογραφίας

H έκθεση φωτογραφίας Αστικός Μυστικός Κήπος – Μια Ανάγνωση σε συμπαραγωγή με το ΜΙΕΤ – Βίλα Καπαντζή, εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη (2019). Τον Φεβρουάριο 2020, η έκθεση Αστικός Μυστικός Κήπος – Μια Ανάγνωση παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

έκθεση φωτογραφίας

Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας L.LAB που υποστηρίζει τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την ορατότητα των photobooks, ζει και εργάζεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19:30. στο χώρο της ΕΦΕΗ, στην Δουκός Μπωφόρ 20 στο Ηράκλειο.

έκθεση φωτογραφίας

Πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση

Ημερομηνία παρουσίασης :  Παρασκευή 19 Απριλίου

Ώρα έναρξης :19:30               

Χώρος Παρουσίασης

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρείας Ηρακλείου

Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ