Η "χαμένη κασέτα"

Newsroom
Newsroom

Μια κασέτα σε ένα βιβλίο ή ένα βιβλίο σε μια κασέτα; 

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η δισκογραφική εταιρία Σείστρον παρουσιάζουν την εργασία: "Η χαμένη κασέτα"

Πρόκειται για μια δημιουργία του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη παρέα με τους Μ. Λιαπάκη, Ν. Μαστοράκη και τους λοιπούς  Holy Stones. Συμπράττουν ο Κ. Αβυσσινός,  οι treLyra, ο Γ. Χαρούλης και ο Ψαραντώνης.

Μια κασέτα σε ένα βιβλίο ή ένα βιβλίο σε μια κασέτα; 

syntele

Η χαμένη κασέτα (cd): Μια ερμηνεία της κρητικής μουσικής παραλαβής -και των συνόρων της, έξω από τα συνηθισμένα, μακριά από το κυρίαρχο αφήγημα.  Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της χαμένης αθωότητας. 

Η χαμένη κασέτα (βιβλίο): Ένα φανταστικά πραγματικό διήγημα, για την αλλόκοτη σχέση του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη με έναν Ινδιάνο σαμάνο.

Γράφει ο Ανδρέας Αεράκης:

"Ο Χαΐνης με τις φαεινές του ιδέες να του κεντρίζουν συνέχεια την φαντασία, μια μέρα αποφάσισε να πάρει το διαστημόπλοιο και να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Αναζητώντας μανιωδώς τα στοιχεία εκείνα που συνετέλεσαν το σύμπαν, τα βρήκε σ’ ένα χρυσό δεντρί της κρητικής μουσικής, το αγκάλιασε, του μουρμούρισε στα φύλλα ντου, το πιασε με τα δυο του χέρια και χαΐνικα το ξεκουρμούλωσε, το βαλε γερά γερά μέσα στην χρονοκάψουλα και το έφερε σε ένα παράλληλο συμπαντικό πηγάδι. 

Επιστρέφοντας στην Κρήτη με ιλιγγιώδη ταχύτητα, στον τόπο που τον ανέθρεψε και τον μεγάλωσε, αναζήτησε το μέρος που θα το φυτέψει και να σου η όμορφη «παλιοπαρέα» του μαζί με τον Μανώλη Λιαπάκη και το Νίκο Μαστοράκη που τον περίμεναν υπομονετικά. Άνοιξαν τον λάκο μαζί, φύτεψαν το δεντρό, το πότισαν με τον ιδρώτα τους, πάτησαν το χώμα με τον πόδα τους καλά καλά στην ρίζα και μας έφεραν τον καρπό του χθες στο σήμερα. 

Κλείνοντας φέτος τα 50 χρόνια «Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον» και μετά από 25 χρόνια προσωπικής δισκογραφικής πορείας συνδέοντας τα έργα των προκατόχων μου ως μία αλυσιδωτή αντίδραση τέχνης & πολιτισμού, σας παραδίδω τη χαμένη κασέτα του διαγαλαξιακού συμπάντου. Μια κασέτα χαμένη στο σύμπαν που έπεσε σαν κομήτης στη γη όχι για να μας καταστρέψει αλλά για να ξανακεντήσει και να δώσει ρεύμα στις καρδιές μας.

Χαΐνη, σε ευχαριστώ που αναγνώρισες την άσβεστη φλόγα που κεντά μέσα μου και που θα γίνει η αφετηρία γι' αυτή τη νέα μας συνεργασία, προσφέροντας συνεχώς για τον τόπο μας έργα με καλλιτεχνική άποψη, ανοίγοντας νέους δρόμους στα μουσικο-ποιητικά στέκια του αύριο".

ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ:

Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

Κοραή 14, Τ.Κ 71202, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810225758

e-mail: [email protected]

www.aerakis.net

 

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.

ΓΡΑΦΕΊΑ: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΟ: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα

Τηλ.: 210-330.12.08 – 210-381.63.10 FAX: 210-382.25.30

e-mail: [email protected]

www.kastaniotis.com

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ