Φεστιβάλ Βενετίας: Κανονικά η διοργάνωση παρά την πανδημία;

Φεστιβάλ Βενετίας: Κανονικά η διοργάνωση παρά την πανδημία;

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Μπιενάλε Ρομπέρτο Τσικούτο.   

Κανονικά φαίνεται πως θα δοθεί και φέτος ο Χρυσός Λέοντας στο 77o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, παρά την πανδημία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπιενάλε Ρομπέρτο Τσικούτο.   

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας, μητρικής διοργάνωσης του κινηματογραφικού Φεστιβάλ, δήλωσε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής παραμένουν ως έχουν, επιβεβαιώνοντας για την 12η Σεπτεμβρίου ως ημέρα έναρξης του 77ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ.   

Το Φεστιβάλ Βενετίας, που θεωρείται το παλαιότερο Φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο, τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της φετινής επιτροπής, θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.   Ο Τσικούτο από την πλευρά του, μίλησε και για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τις Κάννες, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των Φεστιβάλ, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του διευθυντή των Καννών, Τιερί Φρεμό,  που έκανε λόγο για πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο Φεστιβάλ σε περίπτωση που ακυρωθούν οι Κάννες.   

Ο Ρομπέρτο Τσικούτο από την πλευρά του διέψευσε λέγοντας πως «Με τις Κάννες, όλα είναι δυνατά, αλλά το θεωρώ ανησυχητικό ότι ο Τιερί Φρεμό συνεχίζει να λέει ότι εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση και δεν λέει τι πραγματικά θέλει να κάνει. Εμείς προχωράμε κανονικά προς τα εμπρός με το πρόγραμμά μας, και αν οι Κάννες εξακολουθούν να σκέφτονται (για την πορεία δράσης τους) τότε δεν υπάρχει διάλογος».

Ο Τσικούτο, ο οποίος είναι πρώην παραγωγός ταινιών, εξέτασε επίσης το βασικό ζήτημα που αφορά στο άνοιγμα των κινηματογράφων για το Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι αναμένει από τις ιταλικές αρχές να παραχωρήσουν στη Βενετία ειδικό καθεστώς όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.   «Είναι ένα πράγμα να διαχειριστεί κάποιος έξι ή επτά κινηματογραφικά θέατρα και άλλο χιλιάδες κινηματογράφους» σε ολόκληρη τη χώρα, επεσήμανε.   

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος υπό έκτακτα κυβερνητικά μέτρα προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία μάλιστα συζητούνται να αρθούν από την 4η Μαΐου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ