Φεστιβάλ Καννών: Πρώτη φορά... καλοκαίρι

Φέτος αναμένονται περίπου οι μισοί επισκέπτες, όμως τα ξενοδοχεία είναι καθ' όλα έτοιμα.

Με τη Γαλλία σε μερικό λοκντάουν την άνοιξη, το φετινό Φεστιβάλ των Καννών μετατέθηκε από τον Μάιο για τον Ιούλιο.

Προ πανδημίας, κάθε μέρα του Φεστιβάλ σήμαινε 40.000 επισκέπτες και τα ξενοδοχεία έβγαζαν το 20% του ετήσιου τζίρου τους. Φέτος αναμένονται περίπου οι μισοί επισκέπτες, όμως τα ξενοδοχεία είναι καθ' όλα έτοιμα.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία χρονιά χωρίς το Φεστιβάλ των Καννών. Ραγίζει η καρδιά μου που δεν πραγματοποιείται, είναι η κορυφή της σεζόν μας, όλα γυρίζουν γύρω του. Ακόμα και οι πελάτες που έρχονται, όταν βλέπουν ένα δωμάτιο μας ρωτούν: "Αυτό ήταν το δωμάτιο του Μπραντ Μπιτ;". Και εγώ τους λέω: ¨"Φυσικά και ήταν το δωμάτιο του Μπραντ Πιτ"», λέει ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου "Martinez" Γιαν Ζιλέ.

Και οι τιμές φυσικά δεν είναι ίδιες, είτε μιλάμε για πεντάστερα ξενοδοχεία είτε για πιο λιτά καταλύμματα. Παρά τις υψηλές προσδοκίες, οι κρατήσεις κινούνται σε ρηχά νερά, ακόμη κι αν τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά από το φθινόπωρο.

Η πρόεδρος των ξενοδόχων των Καννών Κριστίν Βελτέ διαβεβαιώνει, πάντως, πως «μέχρι το τέλος Ιουνίου, σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια θα έχουν εμβολιαστεί και είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους θαμώνες του φεστιβάλ και τους τουρίστες μας με πλήρη ασφάλεια».

Οι κρατήσεις του Ιουλίου βρίσκονται μόλις στο 25% ενός κανονικού Ιουλίου, αν και οι κάτοικοι της γαλλικής πόλης βλέπουν θετικά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ τον Ιούλιο. Μία εξ αυτών, η Βαλερί Ρεσέ, λέει ότι «τον Ιούλιο δεν πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο, επομένως για εμάς είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Δεν ψάχνουμε για θέσεις στάθμευσης και μπορούμε να κάνουμε τις βόλτες μας χωρίς να έχουμε το αυτοκίνητό μας».

Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα θα ανακοινωθούν στις 3 Ιουνίου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ