Χανιά: Ξεκινά το 2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου

Newsroom
Newsroom

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  ( μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο ΜΑΙΧ

Ξεκινά το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 το  2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο θα υλοποιηθεί 8-16 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  ( μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Στόχος του «Θερινού  Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 10ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό , την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό και ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.


40490431231

Οργάνωση Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Συνδιοργάνωση – Υποστήριξη :  Περιφέρεια Κρήτης

Διαδημοτική Επιχείρηση Στερεών Αποβλήτων [ ΔΕΔΙΣΑ]

Πλοηγός [ Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ]

Δήμος Χανίων

ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Δήμος Πλατανιά

Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά 

   Βοτανικό Πάρκο – Κήποι Κρήτης 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ