"Καλλιτέχνες στην καραντίνα" - Έκθεση με τη συμμετοχή του Μ.Δολαψάκη

"Καλλιτέχνες στην καραντίνα" - Έκθεση με τη συμμετοχή του Μ.Δολαψάκη

Στη Βόρεια Ιταλία

Στην πρώτη έκθεση που διοργανώνεται στην Ιταλία με θέμα  "Artisti in Quarantena" (Καλλιτέχνες στην καραντίνα) στον Φάρο του Bibione στη βόρεια Ιταλια (Veneto), υπο την αιγίδα του Δήμου San Michele al Tagliamento, συμμετέχει ο Μιχάλης Δολαψάκης. 

Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στον καλλιτέχνη Daniele Cellini που μαζί με τον σύλογο N.EX.T. προώθησαν αυτή την πολύ ωραία ιδέα.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Μιχάλης Δολαψάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας της έκθεσης και σε ορισμένα από τα έργα του υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο. Όπως σημειώνει ο ίδιος: "Ότι μας έδινε έμπνευση και προσπαθούσαμε να αποτυπώσουμε για να δώσει νόημα σε εκείνη την αβέβαιη περίοδο. Η τέχνη, όπως και η ζωή, δε σταματάει και το μυστικό είναι η συνέχεια, η επιμονή, η αποδοχή του λάθους και η ένταξη του στη σύνθεση, όποια κι αν είναι αυτή". 

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Στον φάρο του Bibione η πρώτη έκθεση, σε όλη την Ιταλία, καλλιτεχνών που δημιουργησαν κατά τη διάρκεια του lockdown Το Quarantine Artists είναι μια έκθεση έργων ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες κατά την περίοδο του lockdown στην οποία όλοι, με τη δική τους τεχνική, έδειξαν πώς η τέχνη και η δημιουργικότητα δεν σταμάτησαν ποτέ. Η έκθεση, μοναδική στο είδος της και η πρώτη στην Ιταλία για το θέμα, μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσα στο φάρο Bibione κάθε μέρα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Διοργανώθηκε από τον ενετικό πολιτιστικό σύλλογο Ν.Ε.X.Τ. με τη συνεργασία του Δήμου San Michele al Tagliamento και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από άλλες χώρες όπως την Ελλάδα, τη Λευκορωσία και τη Ρουμανία.

Τα εγκαίνια στο φάρο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 17.00 με την παρουσία της δημόσιας διοίκησης, των καλλιτεχνών και των διοργανωτών του συλλόγου N.EX.T. «Σκεφτήκαμε να αγκαλιάσουμε αυτήν την έκθεση γιατί προσφέρει και την θετική εικόνα αυτής της περιόδου - σχολιάζει ο σύμβουλος πολιτισμού του δήμου Elena De Bortoli -.

Οι διάφορες δραστηριότητες είχαν σταματήσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά ο καλλιτεχνικός κόσμος όχι και πολλοί είχαν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στην τέχνη, τη μελέτη και την έκφρασή τους. Μέσω αυτής της έκθεσης, αυτή η δημιουργική παραγωγή προορίζεται να τεθεί στη προσοχή και τη διάθεση όλων ». Η έκθεση Οι καλλιτέχνες στην καραντίνα θέλουν να προβληματίσουν διαμέσου διαφορετικών απόψεων και το κάνουν με τις εικαστικές τέχνες, όπου τα χρώματα και τα σχήματα δείχνουν το θάρρος και την επιθυμία να ονειρευτούν, μεταφέροντας τον θεατή πέρα από αυτά τα εμπόδια, εκείνους τους τοίχους που μας έχουν φυλακίσει εξαιτίας της πανδημίας.

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 9.00 έως τις 12.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 και την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή συνεχείς ώρες από τις 9.00 έως τις 18.00. Σεβόμενη όλες τις θεμελιώδεις διατάξεις που επιβάλλουν οι κανονισμοί, η έκθεση προσφέρει ξενάγηση με περιορισμένο αριθμό και οργανωμένη σε βάρδιες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου οι καλλιτέχνες θα αφιερώσουν μερικές ημέρες στον φάρο για δημόσιες παραστάσεις (performance) με τη συμμετοχή του κοινού.

Οι καλλιτέχνες Εκθέτουν: Lucia Zamburlini (Latisana UD), Elisabetta Sfarda (Mestre – VE), Luisa Popa (Romania), Gianluca Pitaccolo (San Michele al Tagliamento VE), Cristina Meotto (Bibione VE), Alessandro Negri (Cesarolo VE), Emanuel Hendrix (Bielorussia), Simone de Bortoli (Bibione VE), Sebastiano Musitelli (Venezia), Michalis Dolapsakis (Grecia), Daniele Cellini (Mestre VE), Marta Arnoldo (Venezia)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ