Καλοκαίρι στα κηποθέατρα: Συναυλίες, τραγωδίες, Συμπέθεροι από Τίρανα και αρκετός… Σασμός!

Newsroom
Newsroom

Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, τόσα σχήματα και τόσες παραστάσεις δεν ζήτησαν χώρους για να φιλοξενηθούν!

Δυο χρόνια μετά την πανδη­μία και οι καλοκαιρινοί χώροι πολιτισμού και διασκέδασης ετοι­μάζονται να υποδεχθούν τους κα­λλιτέχνες και τις εκδηλώσεις που τόσο έλλειψαν στην εποχή της πανδημίας.
Βέβαια έγιναν και πέρυσι αλλά με μέτρα, μάσκες και περιορισμούς, που θάμπωσαν τη μαγεία των όποιων συναθροίσεων!

Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, τόσα σχήματα και τόσες παραστάσεις δεν ζήτησαν χώρους για να φιλο­ξενηθούν!
Στα Κηποθέατρα του Ηρακλείου υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων από θεατρικά σχήματα, τραγουδι­στές και παιδικές εκδηλώσεις που θα δώσουν χρώμα, μουσική και θέαμα τις ζεστές νυχτες του καλοκαιριού. Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τα Κηποθέατρα και δη «Νίκος Καζαντζά­κης» αρχίζουν τις παραστάσεις τους, από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, κι ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με μοναδική παρέ­νθεση από 25 Αυγούστου ως 11 Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιη­θεί το φεστιβάλ του Δήμου «5+1 πολιτισμοί», θα κινηθεί σε ρυθμούς εκδηλώσεων από σχήματα που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του.

Οι εκδηλώσεις «Ηρά­κλειο -Καλοκαίρι 2022» ξεκινούν στις 2- 3 Ιουλίου με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και τον Προμηθέα Δεσμώτη. 
Στις 6-7 Ιουλίου θα παρου­σιαστούν οι Θεσμοφοριάζουσες με το Γιάννη Μπέζο και το Βλαδίμηρο Κυρια­κίδη. Στη συνέχεια ακολουθεί δόση από... Σασμό καθώς καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στη δημοφιλή σειρά επιχειρούν την έξοδο τους, προφανώς για να εισπράξουν και καλλιτεχνικά με την επιτυχία τους.
Αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη στο Ματω­μένο Γάμο του Λόρκα και στη συνέχεια ο Τάσος Νούσιας, η Μαρία Πρωτόπαπα και Γιώργος Αμουντζάς (και οι τρεις με ρόλους στη δημοφιλή σειρά) θα παρουσιά­σουν τη γνωστή τραγωδία "Φιλοκτήτης".

Υπάρχουν βέβαια και οι μουσικές παραστάσεις, με Μαρινα Ρίζου στις 4 Ιουλίου, στις 14 του μήνα με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη. στις 15 με το Γιάννη Κότσιρα.
Στις 19 και 20 Ιουλίου η αγαπημένη Κάρμεν Ρουγγέρη με την παιδική θεατρική παράσταση "Περσέας & Ανδρομέδα".
Στις 25 και 26 Ιουλίου μια ακόμη τραγωδία η κλασική "Αντιγόνη" του Ευρυπίδη με το Βασίλη Μπισμπίκη και την Έλλη Τρίγκου, για να ακολουθήσει η "Ηλέκτρα" με Μαρια Κίτσου και Γιώργο Κωνσταντίνου.

Ο Αύγουστος έχει επίσης πολλές εκδηλώσεις: Πυξ λαξ την 1 Αυγούστου, "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" με Ιωάννα Παππά, Άκη Σακελάριου κι ένα ακόμη του Σασμού, το Λάζαρο Γεωργακόπουλο, στις 4 και 5 του μήνα.
Στις 8 και 9 Αυγούστου το κλασικό "Ο Γυάλινος Κόσμος" του Τενεσί Γουίλιαμς με τη Λένα Παπαληγούρα, ενώ θα ακολουθήσει ο Κουρέας της Σεβίλλης με τον αγαπητό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο , για δυο παραστάσεις.

Στις 20 Αυγούστου ο αειθαλής Θανάσης Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει ένα κράμα κειμένων του μεγάλου Μποστ με τον τίτλο « Ακούω Ήχον Κώδωνος» ενώ στις 22 και 23 του μήνα ο Αιμίλιος Χειλάκης θα καταφτάσει με την εμβληματική "Μήδεια".

Νωρίτερα στις 21 Αυγούστου ο Μάριος Φραγκούλης θα δώσει μια μοναδική συναυλία ενώ στα αξιοσημείωτα των μουσικών παραστάσεων, και δεδομένο πως θα υπάρχει sold out, μια μουσική παράσταση για το Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε το χειμώνα στην Αθήνα.

Σίγουρα πάντως μια παράσταση που πιθανότατα θα είναι στην κορυφή των εισπράξεων και θα γίνει το αδιαχώρητο είναι εκείνη των Συμπεθέρων από τα Τίρανα που, μετά και τη φετινή επιτυχία στο ΜΕΓΚΑ βγαίνει σε περιοδεία σ’ όλη τη χώρα! 

Στα αξιοσημείωτα και οι αυξημένες παραστάσεις του δημοτικού κινηματογράφου στην Πύλη Βηθλεέμ καθώς από φέτος από 15 Ιουνίου και για 3,5 μήνες ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα παίξει δεκάδες ταινίες με αφιερώματα και εκπλήξεις που περιμένουν τους σινεφίλ.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2022" υλοποιείται με τη φροντίδα του δήμου Ηρακλείου, την αντιδημαρχία Πολιτισμού, και την αρωγή της ΔΗΚΕΗ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ